Южнокорейското разузнаване премина в авариен режим заради заплахата от севернокорейски

...
Южнокорейското разузнаване премина в авариен режим заради заплахата от севернокорейски
Коментари Харесай

Южнокорейското разузнаване премина в авариен режим заради заплахата от севернокорейски провокации

Южнокорейското разузнаване мина в спешен режим поради опасността от севернокорейски провокации. Националната разследваща работа (НРС) на Република Корея мина в ексклузивен режим по отношение на възможни провокации от страна на КНДР в края на 2023 година и началото на 2024 година Това заяви организация Yonhap.

По думите му съответното решение е взето на съвещание на управлението на службата на 22 декември. “Северна Корея може да се опита да предизвика разединение в публичното мнение, като популяризира погрешна информация. Има опция за провокации с ниска активност, като широкомащабни хакерски атаки и нахлувания с дронове ”, цитира организацията NRS.

Агенцията ще реализира непрекъснато наблюдаване на КНДР и ще прави инспекции на основни уреди за сигурност.

На 26 декември 2022 година пет безпилотни летателни апарата на КНДР нахлуха във въздушното пространство на Република Корея. Един от тях доближи неразрешената за полети зона над президентския офис в Сеул, четири излетяха от острова западно от столицата. Южнокорейските военни се бориха с тях към пет часа, само че не съумяха да ги смъкват. Дронът, който долетя до столицата, съумя да се върне, само че останалите изчезнаха от радарите.

На 21 ноември Северна Корея изстреля първия си разследващ спътник. На 22 ноември Република Корея разгласи отчасти прекъсване на междукорейското съглашение за понижаване на военното напрежение. По-късно Пхенян съобщи, че към този момент не се счита за привързан от съглашението.

Още вести четет в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР