Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи новия 5G модем за мобилни

...
Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи новия 5G модем за мобилни
Коментари Харесай

Samsung представи модема Exynos 5300 5G със скорост на трансфер на данни до 10Gbps

Южнокорейският софтуерен колос Samsung показа новия 5G модем за мобилни процесори Exynos 5300.

Новият артикул може да работи в 5G мобилните мрежи в милиметровия диапазон (mmWave) и до 6GHz (sub-6GHz). Производителят съобщи, че оптималните скорости на качване и събаряне са надлежно 3,87Gbps и 10Gbps.

Модемът се създава посредством 4 nm технология Samsung Foundry с потреблението на дълбока ултравиолетова (EUV) фотолитография. Exynos 5300 работи в SA и NSA мрежите и в това време поддържа 5G NR Release 16 стандарта и интерфейса PCI Express. Това това дава опция новият чип да бъде усъвършенстван за работа с разнообразни процесори.

Излишно е да загатваме, че Exynos 5300 поддържа мрежите от четвърто потомство. При LTE скоростта на трансфер е 3Gbps (изтегляне) и 422Mbps (качване).

Засега няма публична информация кои смарт телефони ще бъдат оборудвани с новия модем на Samsung. Но съгласно изтеклата в уеб пространството неофициална информация, Exynos 5300 ще се употребява взаимно със системата върху чипа Tensor 3 във флагмана Pixel 8 на Гугъл. По принцип най-новите модеми за мобилни мрежи на Samsung се интегрират непосредствено в новите SoC, само че защото тази година не излезе нов Exynos, упованията са, че модемът Exynos 5300 5G ще бъде непосредствено интегриран в SoC Гугъл Tensor от последващо, трето потомство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР