Южнокорейският производител Kia изтегля от европейските пазари всички версии на

...
Южнокорейският производител Kia изтегля от европейските пазари всички версии на
Коментари Харесай

Kia Soul остава само електромобил в Европа

Южнокорейският производител Kia изтегля от европейските пазари всички версии на модела си Soul, които са оборудвани с двигагели с вътрешното горене. Така на Стария континент ще продължи да се продава само електрическата трансформация на кросоувъра. Производството на бензиновите и дизелови Soul към този момент е спряно, като в складовете на компанията към момента са останали бройки от тях, които ще бъдат продадени.


Решението за цялостната електрификация на Soul е взето поради ниските продажби на модела в Европа. През предходната година от кросоувъра са осъществени едвам 12 110 бройки на целия континент, като от тях 5400 са били електрически, т.е. дялът им е към 45%. Повечето машини са продадени в Германия (бензинови и дизелови) и в Норвегия (електрически).
Другата причина за отхвърли от станадртните версии на Soul е появяването на различен кросоувър – Stonic, който е от същия сегмент. Новият кросоувър на Kia наподобява много по-съвременно и е оборудван с най-модерни технологии, които ще го направи по-интересен за клиентите.


Kia Soul EV се задвижва от електомотор със 110 к.с., който върти предните колела и се зарежда от батерия с потенциал 30 кВт/ч. Тя е задоволителна за пробег от 250 км (по остарелия цикъл на премерване NEDC). Цената на тази версия в Германия започва от 24 490 евро, като в сумата не са включени дотациите и отстъпките, употребени при покупката на електрически автомобил. За съпоставяне, базовитя вид на Soul с бензинов мотор започва от 17 240 евро.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР