Южнокорейският президент Мун Дже-ин получи от Пхенян двойка севернокорейски ловни

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин получи от Пхенян двойка севернокорейски ловни
Коментари Харесай

Ловни кучета подари Северна Корея на южнокорейския президент

Южнокорейският президент Мун Дже-ин получи от Пхенян двойка севернокорейски ловни кучета, съобщи Франс прес, като се базира на неговата канцелария.
Това е най-новият знак на стоплянето на връзките на полуострова, отбелязва организацията.

От южнокорейското президентство прецизираха в изказването, че кучетата са специфичната севернокорейска порода Пунсан. Те са били препоръчани като подарък на срещата на върха сред двете Кореи предходната седмица и са получени в четвъртък.

South Korea receive Dogs from North Korea as a gift
— topnewsinshort (@topnewsinshort)
И двете кучета са на възраст към година. Те са били предадени през граничното населено място Панминчжон дружно с три кг кучешка храна, с цел да се приспособяват по-лесно.
North Korea Gifts Hunting Dogs To South Korea President Moon Jae-In
— WhatsNow (@WhatsNowOn)
Кучетата от породата Пунсан са известни с лоялността си и с това, че се умни. Те са ловни, имат гъста, кремава четина и са с остри уши и лешникови очи. Породата е едно от националните благосъстояния на Северна Корея.

По-рано този месец южнокорейският президент Мун Дже-ин се срещна със севернокорейския водач Ким Чен-ун в Пхенян. На срещата Ким се съгласи да затвори основен обект за експериментиране и изстрелване на ракети, а също по този начин да посети Сеул.

Двете Кореи оповестиха също, че ще повдигнат обща кандидатура за семейството за Олимпийските игри през 2032 година.

Бившият президент на Южна Корея Ким Те-чжун също получи двойка кученца Пунсан след знаковата си среща в Пхенян с тогавашния севернокорейски водач Ким Чен-ир през 2000 година. Двете кучета починаха от естествена гибел, откакто дадоха живот на 21 кученца, напомня Франс прес.
North Korea sent the South a pair of Pungsan dogs. Male is called Song-gang, the female is Go-mii. Apparently these dogs are famous for their courage! (According to )
— Laura Bicker (@BBCLBicker)
Новопристигналите кучета ще живеят в президентството с Мун Дже-ин, който е фен на животните и към този момент има едно куче Пунсан на име Мару, котка от подслон и черно куче Тори, което осинови, откакто встъпи в служба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР