Южнокорейският президент Мун Дже Ин каза днес, че е готов

...
Южнокорейският президент Мун Дже Ин каза днес, че е готов
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея готов за среща с Ким Чен Ун по всяко време

Южнокорейският президент Мун Дже Ин сподели през днешния ден, че е подготвен да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен Ун когато и да е, съобщи ДПА.

Желателно е такава среща да се реализира преди визитата на американския президент Доналд Тръмп в Южна Корея в края на този месец, сподели Мун, представен от организация Йонхап, по време на почналото си през днешния ден посещаване в Норвегия. Оставям на Ким да дефинира по кое време да се срещнем, сподели той. " Моят апел е за скорошна среща сред ръководителя Ким и президента Тръмп ", добави Мун.

В тирада в университета в Осло в наличието на норвежкия крал Харалд, южнокорейският президент подсети, че през днешния ден се навършва една година от историческата среща на върха в Сингапур сред Ким и Тръмп. Лидерите на Съединени американски щати и Северна Корея съгласуваха правилата за " цялостната денуклеаризация на Корейския полуостров, новите връзки сред Северна Корея и Съединени американски щати и мирния статут на Корейския полуостров ", уточни Мун, предава Българска телеграфна агенция.

" Преговорите наподобяват в задънена улица след втория севернокорейско-американски съмит (в Ханой), само че това е тъй като ние се нуждаем от известно време, с цел да разберем по-дълбоко взаимните си позиции ", добави той, като означи, че е почнало " топене на враждебните усеща, насаждани през последните 70 години ".

Мун дойде в Норвегия от Финландия, която бе първата спирка на едноседмичното му турне из скандинавския район, което ще завърши в Швеция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР