Южнокорейските и американските служители възобновиха разговорите си в понеделник, за

...
Южнокорейските и американските служители възобновиха разговорите си в понеделник, за
Коментари Харесай

САЩ подновиха исканията за $4 млрд. от Сеул за отбрана, на фона на протести

Южнокорейските и американските чиновници възобновиха диалозите си в понеделник, за 4 милиарда $ колкото желаят от Сеул да заплати за разноските като хазаин на американските военни на фона на цивилен митинги за " обир " против внезапно повишените претенции на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

Искането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Сеул да поеме по-голям дял от разноските за разполагане на 28 500 американски войски като възпиращо деяние против Северна Корея, тества доверието на Южна Корея в алианса за сигурност с Вашингтон.

Информацията за желаните от Тръмп 5 милиарда $ по-рано този месец бяха посрещнати с потрес в Сеул, а в понеделник групи стачкуваха на мястото на договарянията против това, което съгласно тях е " магистрален обир " от " алчни " американци.

Преговарящият екип на Южна Корея се управлява от някогашен върховен финансов регулатор с опит в сложни покупко-продажби във времена на рецесия за четвъртата по величина стопанска система в Азия.

Джеймс Дехарт, основен договарящ за Съединени американски щати, разяснява, че има доста работа за извършване, само че с нотка на оптимизъм, когато идва в Южна Корея в неделя.

" Уверен съм, че ще реализираме съглашение, което е взаимно задоволително и двете страни могат да поддържат и това в последна сметка ще ускори нашия огромен съюз ", изяснява той пред кореспонденти.

В понеделник срещата отбелязва третия кръг от договаряния за него и вторият за Йонг Юн-бо от Южната Корея, който е назначен на работа след първия кръг през септември. Преди това е заместник-председател на Комисията за финансови услуги и заместник-министър на финансите.

" Неговата материя е бюджет, заплащане. Мисля, че държавното управление на Южна Корея реши, че този път е нужен експертният опит ", изяснява човек, който е работил с Йонг, отказвайки се да бъде разпознат заради чувствителността на настоящите диалози.

Йонг е взел участие в дълговите договаряния на Южна Корея с интернационалните финансови организации по време на азиатската финансова рецесия през 1998 година и покупко-продажбите за валутен суап по време на международната финансова рецесия през 2008 година, съобщи той.

Южнокорейски народен представител съобщи по-рано този месец, че американските чиновници са поискали до 5 милиарда $ годишно.

Южна Корея " е богата страна и би могла и би трябвало да заплаща повече ", съобщи американският министър на защитата Марк Еспър след срещата си с министъра на защитата на Южна Корея Йонг Кионг-Ду предходната седмица.

Тръмп от дълго време подлага на критика съдружници за непълен принос, съгласно него, за разноските за защита.

Съединени американски щати би трябвало да стартират обособени договаряния за нови съглашения за шерване на разноските за защита с Япония, Германия и НАТО следващата година.

Тръмп споделя концепцията за евакуиране на американски войски от Корейския полуостров, който остава в техническо положение на война при помирение, което приключи войната в Корея през 1950-53 година

Министерството на защитата на Южна Корея отхвърли известия по някои южнокорейски канали YouTube, че американските войски ще бъдат изтеглени или понижени.

Еспър " удостовери още веднъж уговорката за поддържане на настоящето равнище на американските сили в Корея и за възстановяване на тяхната бойна подготвеност ", заяви пресслужбата на министерството на защитата в " Туитър ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР