Южнокорейски съд даде доживотна присъда на истинска почитателка на криминални

...
Южнокорейски съд даде доживотна присъда на истинска почитателка на криминални
Коментари Харесай

Истинска фенка на престъпления: Корейка уби непознат от любопитство

Южнокорейски съд даде доживотна присъда на същинска почитателка на престъпни истории, която разказала на полицията, че е умъртвила чужд " от любознание " .

23-годишната Джунг Ю Джунг е била захласната от престъпни излъчвания и романи и е изкарала високи резултати на тестванията за психопати , оповестява полицията.

Увлечена от концепцията да " тества ликвидиране ", тя употребила приложение, с цел да се запознае с учителка по британски език, и я намушкала с нож в дома ѝ през май.  

Бруталното ликвидиране шокира Южна Корея. Прокурорите са поискали смъртно наказване, което нормално се постанова за най-тежките закононарушения.

Те обявиха пред съда, че Джунг, безработна самотница, която живеела с дядо си, е търсила жертви в продължение на месеци , като е употребила онлайн приложение за преподаване, с цел да си откри цел.  Тя се свързала с повече от 50 души и предпочитала дами, като ги питала дали организират уроците си вкъщи.

През май, представяйки се за майка на гимназист, който имал потребност от уроци по британски език, тя се свързала с 26-годишната жертва, която живеела в югоизточния град Пусан. Самоличността ѝ не е разкрита от полицията.

A South Korean court has given a life sentence to a true crime fan who told police she murdered a stranger " out of curiosity ".

Jung Yoo-jung, 23, had been obsessed with crime shows and novels and scored highly on psychopath tests, police said.

Fixated with the idea of " trying…
— Paul Kang (@LPaulKang)
След това Джунг се появила в дома на учителката, облечена в учебна униформа, която купила онлайн, оповестиха прокурорите. След като учителката я пуснала да влезе, тя нападнала дамата, нанасяйки ѝ повече от 100 удара с нож, като траяла гневната офанзива даже откакто жертвата умряла.  След това разчленила тялото на дамата и взела такси, с цел да изхвърли част от останките в далечен парк край река, северно от Пусан.

Тя била задържана, откакто таксиметровият водач съобщил на полицията за клиент, който изхвърлил в гората пропит с кръв куфар .

Полицията оповестява, че историята на онлайн сърфирането на Джунг демонстрира, че в продължение на месеци тя е проучвала по какъв начин да убива и по какъв начин да се отърве от тялото . Но съгласно полицията тя е била и непредпазлива и не е положила никакви старания да избегне камерите за видеонаблюдение, които са я снимали да влиза и излиза от вкъщи на възпитателя няколко пъти.

В петък съдията, произнасящ присъдата в Окръжния съд на Пусан, съобщи, че убийството е " популяризирало боязън в обществото, че човек може да стане жертва без причина " и е " подбудило общо съмнение " измежду обществото.

Джунг, която призна за закононарушението през юни, пледира за по-лека присъда, като декларира, че по това време е страдала от халюцинации и други психологични разстройства. Съдът обаче отхвърля доводите ѝ, защото закононарушението е било " деликатно планувано и осъществено и е мъчно да се одобри изказванието ѝ за психическо и физическо разстройство ".

Те означават, че показанията ѝ пред полицията постоянно са се променяли. Първоначално Юнг споделя, че е преместила тялото едвам откакто някой различен е умъртвил дамата, а по-късно твърди, че убийството е станало вследствие на спор. В последна сметка тя признава, че ползата ѝ към убийството е бил провокиран от престъпни излъчвания и телевизионни стратегии .

Въпреки че Южна Корея резервира смъртното наказване, тя не е правила екзекуция от 1997 година насам.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР