Южнокорейската звезда – Хюн-мин Сон, се доказа като един от

...
Южнокорейската звезда – Хюн-мин Сон, се доказа като един от
Коментари Харесай

Анчелоти иска звезда на Тотнъм в Реал Мадрид

Южнокорейската звезда – Хюн-мин Сон, се потвърди като един от най-талантливите нападатели в последните години и е главен футболист в селекцията на британския Тотнъм. Миналия сезон той поели премията за Голмайстор №1 на Висшата лига, дружно с Мохамед Салах от Ливърпул, с 23 маркирани попадения. Бившият състезател на Байер Леверкузен се регистрира също и с девет асистенции.

През този сезон обаче формата му леко спадна, като до този миг има три гола в 12 мача в шампионата, както и 2 попадения в 6 срещи от Шампионската лига. Въпреки това, дружно с Хари Кейн, продължава да бъде движещата мощ на „ шпорите “.

Според немската медия „ Sport1 “, Сон обмисля своето бъдеще в британската столица, защото 30-годишният кореец желае да направи идната стъпка в кариерата си. Смята се, че старши треньорът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти, се интересува от опцията да го притегли на „ Сантиаго Бернабеу “.

Основната спънка пред възможния трансфер на Сон в Реал Мадрид е договорът му с Тотнъм, който изтича през лятото на 2025-а година. Смята се също по този начин, че „ шпорите “ ще желаят сред 75 и 90 милиона евро за своята звезда, в случай че решат да го продават. Порталът Transfermarkt.com прави оценка южнокорееца на 70 милиона евро.

През 2019-а година Сан и Тотнъм изгубиха финала на Шампионската лига от Ливърпул, само че в този момент е подготвен да се бори да завоюва най-престижния европейски клубен шампионат, което може да бъде причина да напусне лондончани.

Преди няколко дни Сон претърпя интервенция на лицето. 30-годишният южнокореец счупи скулата си под лявото око в мача с Олимпик Марсилия от Шампионската лига предишния вторник. Травмата слага под огромна въпросителна присъединяване на Сон на идното Световно състезание. Шампионатът в Катар започва на 20 ноември, като първият мач на Република Корея е четири дни по-късно против Уругвай. В групата са още Португалия и Гана.   

Хюн-мин Сон има 104 мача за националния тим на Южна Корея и 35 гола.

Spurs forward Heung-Min Son wants to take the next step in his career and is considering his future. Real Madrid are keeping a close look with coach Carlo Ancelotti being a huge fan of the winger. Via: (CMoffiziell/SPORT1)

Heung-Min Son to Madrid a good move?
— Bet9ja (@Bet9jaOfficial)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР