Южнокорейската разузнавателна агенция заяви, че малката дъщеря на севернокорейския лидер

...
Южнокорейската разузнавателна агенция заяви, че малката дъщеря на севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Коя е Ким Джу Ае: Малката дъщеря, която може да наследи Ким Чен Ун

Южнокорейската разследваща организация съобщи, че дребната щерка на севернокорейския водач Ким Чен Ун е негова евентуална наследница, написа Sky News, представена от " Фокус ".

За първи път Националната разследваща работа заяви, че преглежда Ким Джу Ае, за която се оповестява, че е на към 10 години, като евентуален правоприемник на татко си.

Като съображение за оценката си тя се базира на разбор на нейната обществена активност и на предоставените ѝ държавни протоколи.

Откакто доскоро повече от година тя бе показана пред външния свят, се спекулира интензивно с бъдещата роля на Джу Ае.

Коя е Ким Джу Ае?

Севернокорейските държавни медии я назовават " най-обичаното " или " уважаваното " дете на Ким Чен Ун.

Тя разгласява голям брой фотоси и фрагменти, на които е придружавана от татко си по време на обществени събития, което демонстрира възходящия ѝ политически престиж.

Южнокорейските медии по-рано изрекоха догатки, че тя е второто от трите деца на водача, като първото дете Ким е момче. Анализаторите обаче сложиха под въпрос достоверността на тези известия.

Северна Корея, която е една от най-потайните страни в света, не е удостоверила дали Джу Ае има братя и сестри.

Смята се, че тя е детето, което американската баскетболна звезда Денис Родман назова дъщеричка на Ким след пътуването си до столицата Пхенян през 2013 година Изненадващо разобличаване

Джу Ае се появява за първи път обществено през ноември 2022 година, когато следи изстрелването на тестова ракета с огромен обхват дружно с татко си.

Това е голяма изненада за задграничните специалисти, защото нито Ким Чен Ун, нито татко му Ким Чен Ир са споменавани в севернокорейските държавни медии, преди да навършат пълноправие.

След нейната шеста обществена поява предходната година анализатор от Северна Корея съобщи пред Sky News, че се обрисува " тематика ".

Жан Х. Лий, който основава първата редакция на осведомителната организация Associated Press в Северна Корея, декларира, че събитията, на които тя участва, нормално са свързани с " оръжия и ракети ".

Тя споделя, че най-впечатляващите фотоси на Джу Ае са от времето, когато е участвала на боен прием по случай 75-годишнината от основаването на армията на страната през февруари предходната година.

" Когато погледнете тези фотоси, тя е начело и в центъра. Тя е там. Това е нещо като картина на татко, майка и щерка. И мисля, че това, което хората видяха, несъмнено, преди всичко беше: " О, Боже, той показва щерка си ". Какво значи това? ", споделя тя.

Колко евентуално е тя да наследи татко си?

Ким евентуално има вяра, че щерка му има потенциала и решимостта да го наследи като водач, съгласно анализатор от частния институт " Седжонг " в Южна Корея.

Чонг Сонг-Чанг означи, че затлъстяването на севернокорейския водач наподобява толкоз съществено, че " няма да е изненадващо, даже в случай че той падне на следващия ден ".

" Придружавайки татко си на значими събития, тя като че ли се учи на протокола и построява човешка мрежа на нежна възраст ", декларира той.

Въпреки това разследващата работа на Южна Корея има недобри резултати, когато става въпрос за потвърждаване на събитията там.

Няма формален коментар и от севернокорейските държавни медии по отношение на проект за последователност.

В предишното службата за национална сигурност и други южнокорейски държавни служби са предупреждавали, че е прекомерно рано да се гледа на Джу Ае като на правоприемник на татко си, поради относително младата възраст на Ким - на 8 януари той навършва 40 години.

Също по този начин се базират на доминираната от мъже конструкция на властта в Северна Корея. От основаването си през 1948 година Северна Корея е ръководена от поредно сменящи се мъже от семейството Ким.

Анализатори считат, че изявите на Джу Ае са " обработване на семейство Ким, като монархия и династия ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР