Южнокорейската премиум марка Genesis, собственост на Hyundai Motor, ще спре

...
Южнокорейската премиум марка Genesis, собственост на Hyundai Motor, ще спре
Коментари Харесай

И корейците зарязват V8 двигателите

Южнокорейската премиум марка Genesis, благосъстоятелност на Hyundai Motor, ще спре инсталирането на мотора V8 в колите си, като това ще се случи още през втората половина на 2021 година.

Така новият флагмански седан Genesis G90, даже и в най-върховите си версии, ще се екипира с 3.5-литров битурбо V6 мотор. За страдание 5.0-литровият V8 мотор ще бъде пенсиониран.

Той се появи през 2010 година и в началото се произвеждаше с многоточкова инжекция (MPi). От 2012 година V8 моторът бе оборудван със система за непосредствено впръскване на горивото (GDi), а през 2015-а, бе леко модифициран във връзка с всмуквтелния механизъм и газоразпределението.

5.0 Tau GDi (G8BE) развива 425 к.с. и 520 Нм въртящ миг, елементът се комбинира с осемстепенна автоматизирана трансмисия и все още се вгражда в седаните Genesis G90, G80 и Kia K9. Преди това моторът се използваше за Hyundai Equus.

Според южнокорейското издание AutoDaum, G8 ще бъде сменен от 3,5-литровия V6 Smartstream FR G3.5T (G6DS) с двойно турбо. Той създава 380 к.с. и 540 Нм, т.е. е малко маломощен от отправения в пенсия V8.

G6DS към този момент се конфигурира на най-новите модели Genesis: седана G80, компактния кросоувър GV70 и SUV-то GV80. Както е добре известно Hyundai Motor напълно не е единствената автомобилна компания, която се отхвърля от V8 моторите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР