Южна Корея твърди, че Китай е репатрирал принудително голям брой“

...
Южна Корея твърди, че Китай е репатрирал принудително голям брой“
Коментари Харесай

Китай депортира „голям брой“ N корейски дезертьори – Сеул

Южна Корея твърди, че Китай е репатрирал наложително „ огромен брой “ севернокорейски дезертьори.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Това следва скорошни отчети от правозащитни групи, които настояват, че към 600 севернокорейци са били изпратени назад.

Сеул сподели в петък, че отчетите наподобяват правилни, само че не удостовери точния брой на репатрираните. най-вече дами, биха могли да бъдат изправени пред затвор, полово принуждение или даже гибел, откакто се върнат на север.

Източници в Китай оповестяват, че стотици са били качени на камиони и изпратени от центрове за задържане в Северна Корея в понеделник вечерта.

" Позицията на държавното управление е, че при никакви условия севернокорейците, живеещи в чужбина, не би трябвало да бъдат принудително репатрирани срещу волята им. Принудителното репатриране срещу волята на някого е нарушаване на интернационалната норма на възбрана за връщане “, сподели Ку Бьоунг-сам, представител на Министерството на обединяването на Юга. да се върнат в страни, където биха могли да бъдат подложени на гонене.

Г-н Ку сподели, че Южна Корея е протестирала пред Китай и повтори позицията си. Той отхвърли да даде повече детайлности.

Подготовка на травматизираните дезертьори от Северна Корея за нов животДъщерята, която избяга от Северна Корея, с цел да откри майка си

Специален докладчик на Организация на обединените нации за човешките права в Северна Корея Елизабет Салмон пресмята, че към 2000 севернокорейци са държани в Китай за прекосяване на границата без позволение.

Китай не признава дезертьорите от Северна Корея за бежанци. Твърди, че те са „ стопански мигранти “ и има политика да ги връща назад, макар настояванията на непознати държавни управления и правозащитни организации да преразгледа позицията си

Попитан за заяви за репатриране, представителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин сподели в четвъртък, че „ няма такова нещо като по този начин наречените „ дезертьори от Северна Корея “ в Китай “. Той сподели, че Пекин поддържа „ отговорно отношение “ към севернокорейците, които влизат нелегално в Китай по стопански аргументи, съгласно Reuters.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР