Южна Корея трябва да инвестира 74 милиона долара за разработване

...
Южна Корея трябва да инвестира 74 милиона долара за разработване
Коментари Харесай

Южна Корея инвестира 74 милиона долара в система за борба с дронове

Южна Корея би трябвало да влага 74 милиона $ за създаване на оръжейна система до 2023 година, която да може да открива и нанася удари с дронове, съобщи " Ройтерс ".

Системата, наречена Block-I, е предопределена за следене и заличаване на дребни дронове и други летателни апарати посредством заключване на невидими бръсначи от оптични нишки върху цел на близко разстояние, декларират от Администрацията на програмата за придобиване на защита (DAPA).

" Ние се стремим да подобрим системата, тъй че тя в последна сметка да бъде в положение да прехване изтребител и сателит ", декларира в изказване Сунг Чанг-джун, върховен чиновник в DAPA.

Севернокорейски дрон беше открит през 2017 година от южнокорейската страна на Демилитаризираната зона, разделяща двете Кореи.

Около 550 фотоси на уеб страницата на американска противоракетна отбранителна система, направени с вградена камера, са били възобновени от дрона, оповестиха южнокорейски представители.

През 2014 година севернокорейски дрон се е разрушил, до момента в който се завръща на север след разследващи задачи, включващи хвърчене непосредствено над президентския Син дом на Юга и правене на фотоси от него, съгласно южнокорейската военна работа.

Системата за битка с дроновете е част от устрема на Южна Корея да насочи запаси към модернизиране на своите военни, даже когато се стреми да понижи напрежението със Северна Корея посредством договаряния.

Двете Кореи са механически във война, защото войната в Корея през 1950-53 година завърши с помирение, а не с кротичък контракт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР