Южна Корея съобщи, че от вчера насам с коронавируса са

...
Южна Корея съобщи, че от вчера насам с коронавируса са
Коментари Харесай

Увеличава се броят на заболелите от коронавирус в Южна Корея

Южна Корея заяви, че от през вчерашния ден насам с ковид са се заразили още 315 души, с което общият брой на инфектираните за деня доближи 571, а на заболелите от появяването на инфекцията - 2337, съобщи Асошиейтед прес.

За пръв път дневният брой на случаите на болест в Южна Корея надвиши броят на заболелите за деня в Китай. Пекин заяви за 327 нови случая, представена от Българска телеграфна агенция.

Един милион южнокорейци желаеха оставката на президента на Южна Корея поради ковид

Според Сеул множеството новозаразили се са от южния град Тегу и покрайнините. Здравните управляващи употребяват разнообразни средства, с цел да попречат на разпространяването на епидемията в региона, само че последователното нарастване на броя на инфектираните на други места провокира опасения, че те не съумяват да управляват вируса.

Общо над 83 000 се заразиха с ковид по целия свят, като Китай е несъмнено най-тежко засегнатата страна.

Кувейт удостовери още два случая на болест, с което общият брой на инфектираните доближи 45, заяви министерството на опазването на здравето, представено от Ройтерс. Заразилите се са пътували до Иран или са се срещнали с хора, които са били там, по данни на здравните управляващи.

Израел удостовери втори случай на заразяване с ковид. Пациентът е бил в непосредствен контакт с мъж, който е дал позитивна проба за Ковид-19, откакто е посетил Италия.

В Южна Корея броят на инфектираните с ковид внезапно пораства

Преди седмица двама израелци дадоха позитивни проби за ковид, откакто бяха пътували на обиден от вируса круизен транспортен съд. Те се намират в израелска болница под карантина.

Ливан няма да позволява на своя територия пасажери, идващи от страни, в които има зараза на ковид, в това число Китай, Иран, Италия и Южна Корея, заяви министерството на превоза. Решението важи за идващите по суша, въздух и вода, само че няма да се отнася до ливански жители и непознати жители, които обитават непрекъснато в страната.

Досега в Ливан са открити три случая на ковид. Всички вирусоносители бяха пристигнали от Иран, напомня Ройтерс.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР