Южна Корея продължава със Световното скаутско джамборе, докато жегата принуждава хиляди да напуснат рано

...
Южна Корея продължава напред със Световното скаутско джамборе, отхвърляйки призива
Коментари Харесай

Южна Корея продължава напред със Световното скаутско джамборе, отхвърляйки призива на световната скаутска организация да го съкратя

От КИМ ТОНГ-ХЮНГ Associated Press, 5 август 2023 г., 5:43 ч.

СЕУЛ, Южна Корея -- Южна Корея върви напред със Световния скаут Jamboree, отхвърли призива на световната скаутска организация да съкрати събитието, тъй като тежката гореща вълна накара хиляди британски и американски скаути да започнат да напускат крайбрежния къмпинг в събота.

Стотици участници са били лекувани от заболявания, свързани с жегата, откакто джамборето започна в сряда на крайбрежната площадка в Буан, докато Южна Корея се бори с едно от най-горещите си лета от години.

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол обеща „неограничени доставки“ на климатизирани автобуси и хладилни камиони за осигуряване на охладена вода.

Около 700 допълнителни работници ще бъдат разположени, за да помогнат за поддръжката на баните и душовете, които някои участници описаха като мръсни или неподдържани. Освен това ще има повече културни дейности, включващи пътуване до други региони, така че скаутите да не останат изцяло на място с проблеми с топлината, казаха служители.

Около 40 000 скаути от 158 страни, предимно тийнейджъри, са в къмпинга за джамбори, построен върху земя, отвоювана от морето. Много преди началото на събитието критиците изразиха загриженост относно довеждането на толкова много млади хора в обширна зона без дървета, лишена от защита от летните горещини.

Хан настоя, че организаторите са направили „значително подобрения“, за да се справи с екстремните горещини и каза, че решението да продължи е подкрепено от представители на национални скаутски контингенти, които се срещнаха в събота.

Хан подчерта как страната влага национални ресурси в събитието, включително десетки правителствени превозни средства, осигуряващи системи за охлаждане, сенчести структури, осигурени от военни бази и екипи от медицински сестри и лекари от големите болници.

„Ще продължим да опитваме, докато участниците не бъдат напълно удовлетворени“, каза Хан.

Световната организация на скаутското движение преди това поиска от южнокорейските организатори да обмислят преждевременното приключване на събитието. Организаторите трябва да осигурят гаранции, че в бъдеще ще има допълнителни ресурси за справяне с проблемите, причинени от горещата вълна, се казва в изявление на организацията.

„Продължаваме да призоваваме домакинът и корейското правителство да изпълнят своите ангажименти за мобилизиране на допълнителни финансови и човешки ресурси и да превърнат здравето и безопасността на участниците в свой основен приоритет“, се казва в изявлението.

Асоциацията на скаутите на Обединеното кралство обяви, че изтегля повече от 4000 британски скаути и ги премества в хотели. Стотици американски скаути също се очаква да напуснат мястото през уикенда и да се преместят в американска военна база близо до столицата Сеул. В имейл от американския контингент се казва, че напускането е необходимо поради екстремното време и произтичащите от това условия.

Посолството на САЩ не отговори веднага на въпросите относно настаняването на скаутите в Лагер Хъмфрис. Но южнокорейският организационен комитет потвърди, че САЩ са сред националните контингенти, които възнамеряват да напуснат, като също посочи Сингапур.

Някои скаути и членове на семейството изразиха разочарование. Реймънд Уонг, инженер от района на залива на Сан Франциско, чиито синове посещават, каза, че участниците трябва да могат да изберат дали да напуснат.

„Те се справят добре и имат голяма забава. Те са много разстроени от новината,” каза Уонг за синовете си, на възраст 14 и 16 години. за първи път от четири години, като температурите в страната се движат между 35 и 38 градуса по Целзий (95 и 100 градуса по Фаренхайт) в петък. Най-малко 19 души са починали от заболявания, свързани с жегата, от 20 май, съобщи Министерството на вътрешните работи и безопасността. -свързани заболявания четвъртък. Най-малко 108 участници бяха лекувани от подобни заболявания след церемонията по откриването в сряда.

Чой Чанг-хаенг, генерален секретар на организационния комитет на джамборето, настоя, че събитието е достатъчно безопасно продължавам. Той свърза големия брой пациенти в сряда с K-pop изпълнение по време на церемонията по откриването, което според него е оставило много тийнейджъри „изтощени след активното освобождаване на енергията си“.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР