Южна Корея предлага преговори със Северна Корея, на които да

...
Южна Корея предлага преговори със Северна Корея, на които да
Коментари Харесай

Южна Корея предлага на Севера събиране на разделени от войната семейства

Южна Корея предлага договаряния със Северна Корея, на които да бъде разисквано събирането на фамилии, разграничени от Корейската война от 1950-53 година , оповестява " Ройтерс ".

Изненадващото предложение пристигна дни преди празника на благодарността Чусок, по време на който преди двете Кореи са провеждали фамилни събирания. Перспективите за сходна среща обаче остават необещаващи поради обтегнатите връзки сред двете страни.

Министърът на обединяването Куон Йонг-се, който дава отговор за междукорейските въпроси, прикани за бърз позитивен отговор, наблягайки, че Сеул ще вземе поради желанията на Пхенян при определянето на датата, мястото, дневния ред и формата на договарянията.

" Надяваме се, че виновните чиновници на двете страни ще се срещнат персонално допустимо най-скоро за откровена полемика по филантропични въпроси, в това число въпроса за разграничените фамилии ", съобщи той на конференция.
 Южна Корея предлага помощ за Пхенян против денуклеаризация
Южна Корея предлага помощ за Пхенян против денуклеаризация

Сеул ще доставя храна, сила и средства за рационализация на северния си комшия

Двете Кореи проведоха фамилни събирания към огромни празници, най-много при демократичните държавни управления на Юга, които се стремяха да възобновят връзките си със Севера и да обезпечат храна и други дарове за севернокорейците.

Трансграничните връзки обаче се утежниха, откакто тази година Северът организира невиждан брой ракетни тествания и съществуват опасения, че е подготвен за първия си нуклеарен тест от 2017 година насам.

На въпрос за опцията за продоволствена помощ, Куон уточни, че държавното управление му не обмисля " специфични тласъци ", само че би било готово за сходен вид, " в случай че Северът насочи други филантропични претенции " по време на диалозите за събиране.
 КНДР поучава президента на Южна Корея
КНДР поучава президента на Южна Корея " да си затваря устата "

Пхенян отхвърли предлагането на Сеул за помощ против денуклеаризация

Куон добави, че предлагането му ще бъде изпратено посредством междукорейска гореща линия до шефа на отдела на Обединения фронт на Севера, който се занимава с въпросите, свързани с Южна Корея.

Лим Юл-чул, професор в Института за далекоизточни проучвания към университета Кюнгнам, обаче смята, че възможностите Северът да одобри предлагането, са извънредно дребни.

Семейните събирания са главен филантропичен въпрос, само че в реалност изискват доста равнище на доверие сред двете страни, означи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР