Южна Корея отново отчете най-ниската раждаемост в света като нивото

...
Южна Корея отново отчете най-ниската раждаемост в света като нивото
Коментари Харесай

Южна Корея отново лидер по най-ниска раждаемост в света

Южна Корея още веднъж регистрира най-ниската раждаемост в света като равнището пада до рекордeн най-малко.

Раждаемостта в страната падна за първи път до под едно дете на жена през 2018 година

Изнесените тази седмица данни демонстрират, че раждаемостта в страната се е намалила до 0.81, или с три пункта по-малко спрямо миналата година. Раждаемостта в Южна Корея също по този начин понижава в шеста поредна година.

За съпоставяне междинното равнище на раждаемост измежду най-развитите стопански системи в света е 1.6 деца.

Страните имат потребност от минимум от две деца на двойка, раждаемост от 2.1, с цел да резервират числеността на популацията си без миграция, написа BBC.

Коефициентът на плодовитост " понижава осезателно " през последните шест десетилетия, споделя от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Тази наклонност обаче е изключително ясно изразена в Южна Корея, където размерът на фамилията се е свил в границите на няколко генерации. В началото на 70-те години на предишния век дамите са раждали приблизително по четири деца.

Намаляващото население може да сложи една страна под голям напън. Освен натиска върху обществените разноски, заради повишаване на търсенето в бранша на опазването на здравето и пенсионния бранш, намаляващото младежко население води до дефицит на работна ръка, което се отразява на стопанската система.

През 2020 година Южна Корея за първи път в историята си регистрира повече смъртни случаи, в сравнение с раждания на деца.

В последните години икономическият напън и фактори, свързани с кариерата, са основни съображения за хората, които вземат решение да имат деца, настояват специалисти.

Сред факторите, който обезсърчават хората да имат деца през 2021 година, специалисти показват по-високите разноски за живот, повишаването на парцелите и резултата от пандемията от COVID-19.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР