Южна Корея изключи високоговорителите, излъчващи пропаганда отвъд границата със Северна

...
Южна Корея изключи високоговорителите, излъчващи пропаганда отвъд границата със Северна
Коментари Харесай

Южна Корея изключи пропагандните високоговорители към Севера

Южна Корея изключи високоговорителите, излъчващи агитация оттатък границата със Северна Корея, преди среща на върха по-късно тази седмица, заяви Би Би Си.

Южнокорейския президент Мун Дже-ин да се срещне в петък със севернокорейския водач Ким Чен-ун в демилитаризираната зона сред двете страни.

Южна Корея има десетки високоговорители по границата, през които излъчва към танцова музика и сериозни вести за Севера. Те могат да бъдат чути от бойците и цивилните в региона.

Северна Корея има своя система от високоговорители, пред които пуска сериозни материали за Юга и съдружниците му. Още не е ясно дали и те ще бъдат изключени.
Жестът на управляващите в Сеул се счита за следващата стъпка към понижаване на напрежението на Корейския полуостров, откакто в края на предходната седмица Ким Чен-ун разгласи, че стопира всички нуклеарни и ракетни проби и че закрива единствения прочут на света севернокорейски нуклеарен полигон.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е дал единодушие за инспекция на този полигон от американски инспектори, съобщи Българска телеграфна агенция. Според организация Блумбърг това станало на неотдавнашната му среща с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпейо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР