Южна Корея е изхарчила около 240 милиона вона (около 223

...
Южна Корея е изхарчила около 240 милиона вона (около 223
Коментари Харесай

Сеул изхарчил 223 000 долара за сестрата на Ким Чен Ун

Южна Корея е изхарчила към 240 милиона вона (около 223 250 долара) за сестрата на севернокорейския водач Ким Чен Ун и нейния антураж по време на нейното тридневно посещаване за Зимните олимпийски игри в Пьончан.

Това заяви през днешния ден поискал анонимност източник от министерството на националното обединяване в Сеул, представен от Ройтерс.

Повечето от парите са били изразходвани за настаняване, превоз и храна за четиричленната делегация на Севера и 18-те индивида помощен екип. Ким Йо Чен и другите публични лица са живели в петзвездния хотел "Уокърхил " в Сеул. Тя и делегацията са пътували до спортните обекти и назад и са се хранели в хотели от най-голям клас.

За спането на формалните посетители министерството на обединяването е изхарчило 130 млн. вона, а за храна - още 50 млн. вони, сподели източникът.

За съпоставяне Международният олимпийски комитет е платил към 50 хиляди $ за тренировки и подготовка на 22-амата олимпийски спортисти от КНДР, т.е. приблизително по 2300 $ на човек.

Многократно повече пари са отишли за пребиваването на главната севернокорейска делегация, формирана от 229 мажоретки и 137-членен оркестър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР