Южна Корея е една от онези далечни за нас страни,

...
Южна Корея е една от онези далечни за нас страни,
Коментари Харесай

Непознати факти за живота на корейците

Южна Корея е една от тези далечни за нас страни, може би поради което знаем прекомерно малко за живота на хората там. Нарастващата известност на корейската поп просвета - сериали, филми и музика, повдига малко тази завеса, само че въпреки всичко действителният живот е доста по-различен от този на екрана.

Всички имаме свои клиширани показа за представителите на тази антична просвета – да вземем за пример за прословутото им усърдие и азиатска консервативност, само че по какъв начин ли наподобява всекидневието на елементарните хора в Южна Корея?

Мислейки за Южна Корея се сещаме и за екзотичната кухня, бурно разрастваща се стопанска система и Кей поп.

Ето, обаче, няколко удивителни обстоятелството за корейците, които по всяка възможност не сте знаели, написа pochivka.blitz.bg.

1. Корейците са доста работливи и в никакъв случай не си потеглят от работа преди началника. Продължителната отпуска също не е публикувана - главно се употребяват няколко дни за странствуване отвън страната.

2. Традиционната корейска кухня се смята за потребна и е с ниско наличие на калории, по тази причина единствено 5% от корейците страдат от наднормено тегло.

3. Корея е един от водачите по развиване на пластичната хирургия. И мъжете и дамите обръщат огромно внимание на външния си тип. Около 20% от мъжете употребяват козметика.

4. Както и жителите на другите азиатски страни, корейците обичат да пеят. Затова да откриеш караоке бар е супер елементарно.

5. В Корея употребяват най-бързия интернет в света. На всяко публично място можете гратис да се свържете към wi-fi. Повече от 80% от популацията употребява смарт телефони, като главната операционна система е Android, а не iOS.

6. Повечето поданици на страната (около 80%) носят очила или контактни лещи.

7. Най-популярната напитка е кафето, а не чаят. В Корея има голямо количество кафенета.

8. Корейското общество е много обичайно. Много от дамите не работят, а посвещават времето си на развъждането и възпитанието на децата.

9. Най-популярната музика е K-Pop – най-често изпълнителите са млади момчета, пеещи за любовта. По-известните от тях са национални кумири. Като да вземем за пример BTS.

10. В Корея е много чисто, само че рядко се срещат кошчета за отпадък. Това е по този начин поради специфичната система за събиране на боклуци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР