Южна Флорида - място, където морето, пясъкът и сексът са

...
Южна Флорида - място, където морето, пясъкът и сексът са
Коментари Харесай

GTA 6: Всички лица на Маями в една видео игра

Южна Флорида - място, където морето, пясъкът и сексът са постоянно в сезона. Там, където най-известният футболист в света вкарва голове в розов екип и мултимилиардер мисли по какъв начин да комерсиализира пътуването в космоса.


Когато Лионел Меси и Джеф Безос се реалокираха в Маями тази година, те прибавиха прочут искра към града, който към този момент е прочут със своя лукс. Но има и тъмна, престъпна страна.

Пресечната точка на тези светове беше показана образно тази седмица при на стартирането на филмовия откъс на Grand Theft Auto VI.

Появата му постави завършек на десетгодишното безмълвие на Rockstar, основателите на играта, и счупи върховете в YouTube, като събра 93 милиона гледания за 24 часа.

Видеото беше разказано от баскетболната звезда Леброн Джеймс в X като " полуда ". За по-малко от ден то се трансформира в най-гледания видеоклип в платформата, като изключим музикалните клипове.

90-секундният тийзър удостовери, че действието на играта ще се развива във Vice City, паралелна версия на Маями, и незабавно провокира диспути в мрежата за това какъв брой тъкмо е това изложение.

Той включваше доста от културните забележителности на Маями - плажни бягания и яхтени празненства, първокласни коли и басейни на покрива. Осветени с неонова светлина улици.

Но имаше и друга страна на града, която беше показана.

Крокодил в магазин, стриптизьорки, танцуващи върху долари, и служители на реда с пушки, които разрушават вратата.

Гледката на жена, качваща се върху ускоряваща се кола, наподобява неуместно, само че се съчетава безпроблемно с това, което наподобява като тъкмо копие на баскетболната сцена Kaseya Center в Маями и стенописите в квартал Wynwood.

Именно това точно комбиниране на невъобразимото и действителното размива границите сред обстоятелствата и измислицата.


Според Крис Ливингстън, старши редактор в PC Gamer, водещо издание за игри, тъкмо това е била задачата на Rockstar, разработчиците на поредицата GTA.


" Тези игри са основани на действителни американски градове и точно тези дребни елементи в действителност ги оживяват ", споделя Ливингстън пред Би Би Си.

" Много от нещата в игрите са основани на действителни неща. Разработчиците са от Обединеното кралство, тъй че това е нещо като техен взор върху една в действителност пресилена визия за американската просвета. "

Ядосаната стара жена, която държи по един чук във всяка ръка, нарушителят с татуирано лице и лилава коса — всичко това бяха изображения от водещите новинарски излъчвания на Южна Флорида.

Ливингстън назова тези моменти „ страхотна храна “ за разработчиците на Rockstar и сподели, че те им разрешава да прибавят невероятни елементи, отразяващи „ странната действителност на американската просвета, изключително във Флорида “.

Но, сподели той, възходящата безсмислица на действителността също е предизвикателство.

„ Нещо, за което мислим, когато приказваме за сатиризиране на американската просвета, е какъв брой действителен е станал животът “, продължи Ливингстън. „ Колко дълго може Rockstar да сатиризира просвета, която сама по себе си е станала толкоз нелепа? “.

Дмитрий Уилямс, професор в Университета на Южна Калифорния, който учи игрите, въздействието и технологиите, сподели: „ Мисля, че има повече от малко затваряне на очите за действителността тук. “

„ Ако можете да се измъкнете от заглавията, вие стартирате от място, което хората познават или имат предусещане, вместо да измисляте нов свят от нулата. В това Rockstar са в действителност положителни. Те стартират със стандарта ", сподели той.

Но колкото и положителни да са основателите на играта в отразяването на действителността, Уилямс счита, че те също са изиграли роля в нейното оформяне. Той акцентира, че поредицата GTA вкарва равнище на независимост и трансгресия, което превзема сърцата на геймърите,

които се трансформират в „ отдадена аудитория “.

„ Можете да отидете на всички места и да вършиме всичко, от ястие на хамбургер до застрелване на ченге или търсене на продажница ", уточни той.

Свободата и насилието в предходните игри на GTA се появиха на първите страници на вестниците и провокираха голям брой правосъдни каузи, едно от които беше заведено от някогашната първа дама Хилъри Клинтън, а друго стигна до Върховния съд на Съединени американски щати.

За някои хора изобразяването на престъпността и хаоса във Флорида в GTA VI са прекомерно мощни и едностранчиви.

Според други обаче видеото не е толкоз обезпокоително.

" Ние оправдаваме репутацията си ", съобщи Хосе Дюран, кореспондент от Маями, занимаващ се с нощен живот и просвета. " Мисля, че пулсът тук, в Южна Флорида, е, че хората са разчувствани ".

" В някои връзки това е мотив за горделивост - колкото и да е необичайно за някои хора - от това какъв брой луда може да бъде Флорида ", добави той.

Дюран сподели, че филмовият откъс е пуснат съгласно упованията за игра, която " е за неща, които не би трябвало да се вършат в действителния живот - кражба на коли, ликвидиране или пребиване на хора ".

" Не се наскърбявам от видеото, само че разбирам за какво някои хора са на противоложното мнение ", добави той.

Дюран означи, че ще резервира мнението си след формалното стартиране на играта - през 2025 година: " Ще бъде друго, когато играта в действителност излезе и хората ще могат да стартират да проучват нещата. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР