Югозападен вятър и необичайно високи температури и днес Минималните температури

...
Югозападен вятър и необичайно високи температури и днес Минималните температури
Коментари Харесай

Югозападен вятър и необичайно високи температури и днес

Югозападен вятър и извънредно високи температури и през днешния ден

Минималните температури ще бъдат сред 1° и 10°, в София – към 4°, а оптималните - сред 12° и 19°, в София – към 12°.

Облачността ще е раздрана, в доста региони краткотрайно намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до сдържан запад-югозападен вятър.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че с наклонност на намаляване.

В планините ще има променлива облачност, съвсем без превалявания. Ще духа сдържан и мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 10°, на 2000 – към 3°.

Вечерта от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух. Ще завали дъжд, който през нощта в Северна България и високите западни полета ще премине в сняг и там ще има снежни виелици.

В събота вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Студеният въздух ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно, с превалявания най-вече от сняг, в Южна България преди обяд към момента от дъжд, само че със захлаждането и там дъждът бързо ще минава в сняг. Има нараснала възможност тук-там, основно в Предбалкана и в Югозападна България, количествата да са обилни, ще се образува и снежна завивка, в обособени региони достигаща 20-25 см, в планините - до към 55 см. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В доста региони температурите ще са с противоположен дневен ход – утринните сред 1° и 6°, към 14 часа - към този момент сред минус 4° и 1°.

През нощта против неделя от север преваляванията ще стартират да отслабват и да стопират, най-късно - сутринта в неделя - в Рило-Родопската област. Ще бъде студено, в източната половина от страната към момента и прохладно.

През първата половина от идната седмица вероятността за превалявания е дребна. В началото облачността ще бъде раздрана, най-вече висока и междинна, в понеделник около Дунав - забележителна. Вятърът ще отслабне, в доста региони ще стихне и сутринта ще е прекомерно студено с минимални температури сред минус 12° и минус 7°, а оптималните ще са сред минус 2° и 3°. И във вторник утринните температури ще са ниски, само че денем ще стартира стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР