Юбилеен научен панаир 150 години Българска академия на науките ще

...
Юбилеен научен панаир 150 години Българска академия на науките ще
Коментари Харесай

БАН търси млади таланти в математиката

Юбилеен теоретичен панаир " 150 години Българска академия на науките " ще се организира на 13 и 14 декември в Ларгото на София
Млади гении в математиката и естествените науки, на които да спомага за развиване и за показване на разработките им на интернационалните научни конгреси, търси Българска академия на науките. Това ще стане посредством Юбилейния теоретичен панаир " 150 години Българска академия на науките ", който ще се организира на 13 и 14 декември в Ларгото на София.

Събитието, проведено от Института по математика и информатика на Българска академия на науките, с поддръжката на Министерството на образованието и науката, ще открият заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева и ръководителят на академията акад. Юлиан Ревалски. Научният панаир " 150 години Българска академия на науките " се организира в границите на стратегия " Образование с просвета ", която започва през тази година. Негова основна цел е да открие научни гении на юношеска възраст, да спомага в бъдещето им развиване и да даде интернационален конгрес на концепциите, откритията и нововъведенията им.

Юбилейният теоретичен панаир ще дефинира българските участници в International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF), който ще се организира в Анахайм, Съединени американски щати, през май 2020 година, а също по този начин и българските участници в Expo Sciences Luxembourg.

Пред авторитетното жури и пред гостите на събитието ще бъдат показани 15 училищен разработки, множеството от които са в региона на естествените науки.

Наградният фонд на състезанието е насочен към присъединяване в събития, които да дадат ранен кариерен тласък на лауреатите и ще бъдат връчени в партньорство с разнообразни организации, имащи обичаи в работата с надарени възпитаници.

Допълнителни финансови и материални награди ще бъдат обезпечени от Института по математика и информатика–БАН, Министерството на образованието и науката, Society for Science and the Public, Музей за история на София и Клуб Млади гении, като сътрудник на състезанието.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР