YouTube забранява и блокира опасни и вредни онлайн шеги -

...
YouTube забранява и блокира опасни и вредни онлайн шеги -
Коментари Харесай

YouTube забранява и блокира опасни и вредни онлайн шеги

YouTube не разрешава и блокира рискови и нездравословни онлайн " смешки " - pranks . Този ход идва в отговор на по този начин наречените " провокации " , които от време на време водят до гибел или пострадване , оповестява БиБиСи.

Сайтът на Гугъл за шерване на видео оповестява, че такива материали нямат " място в YouTube " . Въпреки това наподобява, че компанията не съумява да приложи съществуващите си правила за нездравословно наличие .

Изображения свързани с принуждение към момента се появяват , макар обещанието да се отстраняват , като някои от видеоклиповете са привлекли милиони фенове и мнения. Всъщност YouTube декларира, че работи нападателно да постанова политика за монетизация, с цел да отстрани тласъка за такава корист.

Прилагането на новите правила за " смешки " може да се окаже още по-трудно , като се има поради неяснотата по отношение на това, кое може или не може да се смята за нездравословно .

" YouTube е д ом на доста обичани провокации и смешки . Въпреки това постоянно сме имали правила, с цел да се уверим, че това, което е смешно, не пресича линията на това което е рисково ", изясняват те.

" Нашите насоки към общността не разрешават наличие, което предизвиква рискови действия , които евентуално ще доведат до съществени вреди ", разясняват те и допълват, че занапред нататък уеб сайтът няма да разреши видеоклипове, които съдържат " смешки с действителна заплаха от съществени физически пострадвания ". Това включва и смешки, в които някой е измамен да мисли, че е в сериозна заплаха, даже и да не съществува действителна опасност.

" Също по този начин не разрешаваме смешки, които предизвикват на децата да изпитат тежко прочувствено разстройство , което значи нещо толкоз неприятно, че може да остави детето травмирано за цялостен живот ", изяснява платформата.

YouTube декларира, че работи в тясно съдействие с детски психолози за това, какво може да съставлява травматично прекарване . Те не разгласяват цялостен лист, само че разясняват, че включват сюжети, в които едно дете се подвежда да повярва, че родителите му са умряли.

Новите правила са в отговор на няколко случая на смешки и каскади, които в най-хубавия случай са съществено неразумни и в най-лошия приключват със гибел .

Последният случай е с предизвикателство , въодушевено от сцена в ТВ шоу, включващо осъществяването на действия като шофиране със затворени очи .

Bird Box Challenge while driving...predictable result. This happened on Monday as a result of the driver covering her eyes while driving on Layton Parkway. Luckily no injuries. pic.twitter.com/4DvYzrmDA2
— Layton Police (@laytonpolice) January 11, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР