YouTube планира да пусне платена услуга за стрийминг на музика

...
YouTube планира да пусне платена услуга за стрийминг на музика
Коментари Харесай

YouTube влиза в битка с Apple и Spotify

YouTube възнамерява да пусне платена услуга за стрийминг на музика през март, предава Bloomberg, цитирайки свои източници. Това ще маркира третият опит на компанията-майка Alphabet Inc. да настигне Spotify и Apple.

Новата услуга евентуално ще се хареса на звукозаписната промишленост, която от дълго време упорства за повече доходи от YouTube. Warner Music Group, един от трите най-големи лейбъла в света, към този момент се е съгласила да лицензира музиката си. Водят се диалози с останалите два, както и с концорциум от по-малки, самостоятелни лейбъли.

Платените услуги на Spotify и Apple Music маркираха възобновяване на музикалната промишленост, която още веднъж се върна към напредък след две десетилетия на спад. Но звукозаписните компании настояват, че растежът може да е още по-голям - изключително от YouTube, които те подлагат на критика, че не ги компенсира задоволително. Повече от милиард души влизат в уеб страницата всеки месец и доста от тях го вършат, с цел да слушат музика.

YouTube нямаше същия триумф като Apple и Spotify в убеждаването на потребителите да заплащат за музика - и не е заради липса на опити. През 2011 година се появи Goolge Play Music, а през 2014 година - YouTube Music Key, което по-късно се трансформира в YouTube Red, като добави опция за гледане и на видео без реклами против месечна такса./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР