YouTube каналът The Tennis Corner публикува днес блестящо видео, показващо

...
YouTube каналът The Tennis Corner публикува днес блестящо видео, показващо
Коментари Харесай

Когато спасяването на мачбол е изкуство...

YouTube каналът The Tennis Corner разгласява през днешния ден ослепително видео, показващо по какъв начин разнообразни играчи отразяват мачбол(и) по впечатляващи способи. В подборката са попаднали някои от класическите борби с присъединяване на тримата огромни - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Включени са и двата пропуснати от Федерер мачбола в трагичния край на " Уимбълдън " от предходната година с Новак Джокович.


В близо 12-минутния клип е попаднал и единственият българин в международния тенис хайлайф - Григор Димитров. Хасковлията е заслужил място в това извънредно забавно видео, което ви предлагаме да изгледате от край до край, с превъзходна точка против самия Надал. Във втория дуел сред двамата в кариерите им Рафа и Гришо се изправят един против различен на 1/4-финалите на едно от огромните надпревари на клей - шампионата от серията " Мастърс " в Монте Карло. Годината е 2013.


Ненавършилият 22 години по това време българин се показва повече от почтено против Краля на клея, като му взима сет и го изпотява съществено, само че в последна сметка отстъпва с 2:6, 6:2, 4:6. Испанецът сервира при 5:4, 40:30 в решаващия трети сет и има мачбол, само че с безмилостен уинър по правата от форхенд изтощеният българин " матира " популярния си противник. Можете да изгледате избавения от Григор мачбол на 3:25 минути от началото на клипа най-долу.


Видеото е цялостно с още куп образци за отразени по страховит метод мачболи, като да вземем за пример пуснатата от Анди Мъри топка, която не оставя шансове на Филип Колшрайбер, или героичните изяви на Гаел Монфис против Кей Нишикори. Ще можете да си припомните още безпощадното самообладание на Джокович против Федерер в две следващи издания на US Open, убийствения бекхенд-уинър по правата на Стан Вавринка против Ноле на Australian Open, както и непукизма на Ник Кирьос.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР