Йосиф Миладинов и Габрила Георгиева записаха много добро представяне на

...
Йосиф Миладинов и Габрила Георгиева записаха много добро представяне на
Коментари Харесай

Шесто място за Габриела Георгиева на Световното , 8-о за Йосиф Миладинов

Йосиф Миладинов и Габрила Георгиева записаха доста положително показване на Световното състезание по плуване в Доха - надлежно на 100 бътерфлай и 200 м тил. И двамата доближиха до финалите на дисциплините, което единствено по себе си е огромен триумф.

Миладинов финишира осми във финала на 100 метра бътерфлай с време 51,73 секунди и не съумя да се приближи по персоналното си достижение 50,93, което е и народен връх. Шампион стана португалецът Диого Матош Рибейро с 51,17, втори е Симон Бухер от Австрия с 51,28, а трети - Якуб Майерски (Полша) - 51,32.

Миладинов, финалист в тази дисциплинираност на Олимпийските игри Токио 2020, за първи път плува във край на 100 бътерфлай на Световно. Той към този момент има затрупан олимпийски норматив " А " за Париж 2024.

И е първият български плувец с присъединяване във финали на всички огромни конгреси - Олимпийски игри, Световно и Европейско състезание. Той е европейски вицешампион на 100 метра бътерфлай от Будапеща 2021. 

Габриела Георгиева приключи на шесто място във финала на 200 метра тил. 26-годишната българка финишира с време 2:10.11 минути.

Георгиева извърши задачата си на шампионата в Доха ден по-рано, като покри олимпийски норматив " А " в дисциплината и усъвършенства националния връх. Тя стана първата българка под 2:10 мин. в дисциплината и за първи път в кариерата си се класира за край на огромно състезание.

Вчера тя започва освободена душевен от непотребни упования и направи положително плуване, като за повторно слезе под предходния народен връх на Екатерина Аврамова 2:10.43 мин.

Габриела Георгиева се показа чудесно и в по-късата отдалеченост 100 метра тил на международното състезание в Доха, където стигна полуфиналите и се класира 13-а. Тя е третият ни представител в плуването с затрупан норматив " А " за присъединяване в Игрите в Париж след Петър Мицин и Йосиф Миладинов. 

Световна шампионка на 200 метра тил стана американката Клер Кюрзан, която приключи с 2:05.77 минути и прибави трето злато от шампионата в Доха след купите на 50 и 100 метра тил.

Втора е Джаклин Баркли от Австралия с 2:07.03  а трета остана Анастасия Шкурдай с 2:09.08 минути.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР