Йордан Пацев, който през 2013 г. заедно с баща си

...
Йордан Пацев, който през 2013 г. заедно с баща си
Коментари Харесай

Полицаят от зверското убийство в Пловдив изпратен да помага на Общината

Йордан Пацев, който през 2013 година дружно с татко си Петър преби до гибел клошар, беше изпратен през днешния ден от пловдивския затвор да работи в Община Пловдив, на пл. " Стефан Стамболов " 1. Затворникът с още един " сътрудник " дойдоха без никаква защита, влязоха през формалния вход в постройката и отидоха в мазето, където се съхраняват архивите. Преди това са пренасяли кашони.

" Администрацията на пандиза дефинира кои наказани с по-лек режим да ни изпраща като общи служащи. Имаме чиновник, който дава отговор за тях ", изясни основният секретар на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Тя добави, че не знае по какъв начин се споделят двамата " помощници ", нито защо тъкмо са наказани. Други чиновници разправят, че от години се ползва практиката да се употребява безплатната работна ръка на пандизчии, които нормално се подвизават като хамали. Докарвали са ги с кола сутринта и ги прибирали в 17 часа, когато изтича работното време. Всички били дисциплинирани и прецизно изпълнявали поставените задания.

Според проверяващите убийството, станало на 7 април 2013 година в Пловдив, Йордан и Петър Пацеви са умъртвили клошаря Камен Щерев – Шабан по изключително нечовечен метод. Посегнали са на живота на клетия друмник, тъй като е запалил на улицата огън. Йордан Пацев, който е някогашен служител на реда, е бил наказан на 10 години и половина затвор, само че съдиите във Върховен касационен съд са понижили периода на четири години при общ режим. Бащата на ексченгето – общинар в началото трябваше да лежи 10 години, само че във Върховен касационен съд милостиво са му дали условно три години отнемане от независимост с пет години изпитателен период, също при общ режим. Присъдите са понижени с претекст, че убийството е осъществено по несъобразителност, написа " Марица ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР