Йордан Александров се размина на косъм с медала във финала

...
Йордан Александров се размина на косъм с медала във финала
Коментари Харесай

Йордан Александорв остана четвърти във финала на успоредка на СК по спортна гимнастика във Варна

Йордан Александров се размина на косъм с медала във финала на успоредка на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Националът ни изигра чудесно съчетанието си, като направи крачка при отскока, което намали оценката му. Така с 13.900 точки Александров зае 4-то място в крайното нареждане.

" Доволен съм, мисля, че изиграх по-добро съчетанието от първия ден, което беше значимото. Това, че нямам орден за мен не е доста значимо. Искам да надграждам и на идващите надпревари да имам по-добри резултати. Мога да кажа, че отскокът направи разликата сред четвъртото и третото място. Първият ден превъртях отскока и направих стъпка напред, а в този момент компесирах и направих крачка обратно, само че всичко друго стана по-чисто и съм удовлетворен. Това е сполучлива Световна купа за мен, тъй като имах за цел да вляза на най-малко един край. За мен това е триумф. За първо съревнование много обичайно. От тук натататък мога единствено да надграждам и да ставам по-добър.

Като оценки мисля, че няма огромна смяна. Просто съчетанието е ново и имам да го почиствам. За европейското през август ще наподобява по-добре. Ще не преставам да доработвам тези съчетания, особено на успоредка и висилка. В Хърватия ще играя и на земя. Целта ми е още веднъж да си направя новите комбиниране и живот и здраве да закача някой край.

Голям тласък е това, че татко ми и дядо бяха тук. Дядо ми живее в Русе и не ме е гледал онлайн от 2014 година, като го видя в публиката доста ми оказва помощ. Доволен е, за него това е огромна наслада – да гледа внука си на край на Световна купа. Радвам се, че съумя да бъде тук. Винаги подкрепям връзка с татко ми като е в Щатите, само че е друго да бъде до мен и да ми оказва помощ ", показа след надпреварата Александров.

Шампион с съвършено осъществяване и оценка от 14.850 точки стана Мариос Джорджо (Кипър). Втори и трети с по 14.150 точки са Дилан Хиралдо (Колумбия) и Марел Нгуен (Германия).

Във финала на прескок при мъжете Теодор Трифонов приключи на 8-мо място с оценка от 13.225 точки. Златото отиде при представителят на Румъния Габриел Буртанети - 14.400 точки. Сребро и бронз за Тейлър Бъркхард (САЩ) с 14.300 точки и Къртни Тълч (Великобритания) с 14.250 точки.

При дамите във финала на земна гимнастика Валентина Георгиева изигра устойчиво съчетанието си и получи за осъществяването си 12.600 точки, което й отреди 6-та позиция. Първа с 13.000 е Айлин Фриз (Франция) с подгласнички Грета Майер (Унгария) - 12.950 точки и Ана Дерек (Хърватия) с 12.900 точки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР