Йоко Оно все още живее в апартамента, в който са

...
Йоко Оно все още живее в апартамента, в който са
Коментари Харесай

Йоко Оно: Още ме е страх от убиеца на Джон Ленън

Йоко Оно към момента живее в жилището, в който са съжителствали с именития бийтълс Джон Ленън. В непосредствена непосредственост е мястото, където музикантът беше убит от Марк Дейвдив Чапман на 8 декември 1980 година. Вдовицата на Ленън показа, че още се опасява от килъра на мъжа си, оповестява „ Дейли Бийст ”. 82-годишната Оно е украсила жилището в комплекс Дакота в Ню Йорк със фотоси на незабравимия си брачен партньор. Тя продължава да има участия онлайн, а двете съществени дела, за които се бори, са си същите – мирът и опазването на околната среда.

Йоко показа по какъв начин с Джон решили да си купят жилището. Преди това те живеели в хотел в Бевърли Хилс. Не им било изключително комфортно. Актьорът Джак Паланс ги убедил да прегледат комплекса Дакота до Сентръл парк в Ню Йорк. Направили оферта за покупка единствено ден след огледа.

На въпрос дали в миналото е мислила да смени жилището си поради злокобното закононарушение, осъществено наоколо, Йоко дава отговор: „ Никога. Споделяхме го всеки ден. Всеки ден споделяхме всяка стая. Не бих го направила”.

„ Добрият спомен измества неприятния. Лошият спомен е единствено един и той беше ужасяващ. Но настрана от това, аз усещам, че сме още дружно. Бих се чувствала доста необичайно, в случай че би трябвало да напусна този апартамент. Има толкоз доста неща тук, които той е докосвал, които е обичал. Тези неща значат много”, споделя артистката.

Оно твърди, че в никакъв случай не е обичала опиатите, само че ги вземала, тъй като в тези времена и среди това се очаквало от нея. Тя не обичала марихуаната, а вземала понякога Ай Ес Ди, само че й било прекомерно мощно. Спряла след гибелта на Джон. В първите дни лекарите й давали морфин, с цел да преживее тъгата. След това тя осъзнала, че желае да е безусловно чиста, с цел да може да управлява нещата. На няколко пъти вземала дизайнерска дрога, само че това не я предиздвикало да се усеща по-добре.

Йоко показа и дали се е страхувала, че след убийството на Ленън някой може да стреля и по нея пред дома й: „ Притеснявах се, да. По това време можеха да създадат и това. Извадих същински шанс, че не умрях с Джон. Ако това беше станало, какво щеше да се случи с Шон (синът им)”.

Оно разяснява и опцията Чапман да бъде опрощение и пуснат на независимост, макар че неотдавна това му беше отказано за осми път. „ Аз съм доста деликатна, като някое животно, което е било преследвано, като елен. Когато излизам или не излизам и си заставам в жилището, съм ужасно деликатна. Много ми е мъчно да мисля за Чапман, още повече че наподобява, че той не счита, че е направил нещо неприятно. Откачено е”, сподели тя.

„ Това, което си мисля, е, че щом го е направил един път, може да го направи отново, на някой различен. Може да съм аз, може да е Шон, може да е всеки, за това съм загрижена”, изясни вдовицата на Ленън за какво всякога се опълчва на опитите за опрощение на килъра.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР