Йоханес Тингнес Бьо завоюва своята 4-та победа за сезона в

...
Йоханес Тингнес Бьо завоюва своята 4-та победа за сезона в
Коментари Харесай

Бьо прегази конкуренцията за 4-та победа през сезона, Владо Илиев завърши 25-ти в Хохфилцен

Йоханес Тингнес Бьо завоюва своята 4-та победа за сезона в Световната купа по биатлон, откакто завоюва и преследването в Хохфилцен (Австрия). Така норвежецът остава непобеден в последните четири самостоятелни старта, защото в петък той завоюва спринта в австрийския зимен център, а преди седмица в Контиолахти (Финландия) той още веднъж записа дубъл в спринта и преследването.

Бьо стартира днешното съревнование с задатък от цели 43.0 секунди по отношение на двукратния международен първенец в дисциплината Емилиян Жаклен (Франция). В четирите си стрелби Бьо позволи общо две неточности и макар тях той победи с 47.9 секунди своя съотечественик Стурла Холм Легрейд, който на практика загуби единствено 0.9 от Бьо по дистанцията, само че при започване на финалния тур разликата сред тях бе 56.6.

Той също позволи два пропуща в своите стрелби, само че победи Жаклен в разногласието за втората позиция, откакто французинът направи три наказателни обиколки. Действащият притежател на Световната купа Кентан Фийон Майе записва напредък в днешния ден и финишира четвърти, откакто бе седми в спринта в петък. Французинът изпусна единствено една цел през днешния ден, по време на втората си пукотевица.

Единственият българин, който получи правото да взе участие в днешното гонене на 12.5 километра Владимир Илиев приключи 25-ти, като той прогресира с осем позиции по отношение на класирането си от спринта. Владо приключи надпреварата с общо три неточности, като две от тях пристигнаха в последната му пукотевица.

В генералното класиране за Световната купа с 4 победи от 5 старта и общо 389 точки водач е Йоханес Бьо, следван от Легрейд с 325 и Жаклен с 253. В дисцплината гонене Бьо още веднъж отпред с оптималните 180 точки и задатък от 30 по отношение на Легрейд. Както и в общото нареждане третата позиция е за Жаклен, който има 120 пункта.

Световната купа по биатлон продължава идната седмица в Анеси льо Гран Борнан (Франция), където ще се проведа съревнования в дисциплините спринт, гонене и всеобщ старт. Програмата във френския зимен център започва в четвъртък с мъжкия спринт на 10 километра, а в петък ще бъде женското съревнование на 7.5 километра. В събота ще са двете преследвания, преди в неделя да се проведат и първите за сезона всеобщи стартове, с които ще завърши програмта в Световната купа за 2022 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР