Йогата е дейност, която може да се практикува навсякъде, по

...
Йогата е дейност, която може да се практикува навсякъде, по
Коментари Харесай

10 ползи от йогата при децата

Йогата е активност, която може да се практикува на всички места, когато и да е и без специфична екипировка. Освен това има безвъзмездни видео уроци, които могат елементарно да се намерят в интернет. Децата са гъвкави и възприемчиви, постоянно подготвени за научаване на нещо ново. Затова йогата се оказва подобаваща освен за възрастните, само че и за малчуганите.

В днешно време множеството деца избират компютрите, смарт телефоните и таблетите пред физическата интензивност. Но изгодите от йогата не обгръщат единствено тялото, те доближават до човешкия разум и дух. Ето 10 аргументи да насочите своето дете към този тип физическа интензивност:

1. Йогата не е спортна

Страхотното при йогата е, че тя е за всяко тяло - всяка форма, всеки размер, всяка дарба. Тази процедура учи децата, че всеки човек е друг и това е напълно в реда на нещата. Йогата е обвързвана с проучване и опознаване на нашите тела, а не със надпревари.

2. Учи на себеприемане

Йогата учи децата да одобряват себе си тъкмо такива, каквито са. Тя спомага за премахване на непрекъснатото съпоставяне с другите, като им демонстрира какъв брой е значимо да обичат и ценят своята персона. Това ще им помогне елементарно да преминат през възприятието на нерешителност, особено за тийнейджърските години.

3. Подтиква към по-здравословни привички

Колкото по-рано децата стартират да се занимават с физически действия, толкоз по-вероятно е да продължат с този табиет и в бъдеще. Йогата не предизвиква единствено физическото, само че и психическото здраве, като и двете са тясно обвързани със здравословния метод на живот.

4. Учи на успокояващи техники

При йогата релаксът не е просто позволен, той е обезпечен. Упражненията за дишане в тази процедура научават малчуганите по какъв начин да се провиснал и да се оправят по-лесно със стресовите обстановки, които са част от всекидневието. Вместо да плачат и да изпадат в нервности, те усвояват техники за фокусиране на мозъка и самоуспокояване.

5. Повишава решителността и постоянството

Йогата е в действителност занимателна, което е една от аргументите децата да обичат да я  практикуват и да не престават да го вършат, даже когато срещат провокации. Докато учат пози, които несъмнено не се овладяват елементарно, те изпитват мощна упоритост, която ги кара да не престават да пробват до дъно и да не стопират без да са постигнали задачата си.

6. Усъвършенства салдото и координацията

Йогата е активност, обвързвана с баланс, с пози, основани за поощряване както на физическото, по този начин и на психическото равновесие и непоклатимост. Дори първоначално балансирането да е мъчно за едно дете, след занимателните опити по време на практиката, то ще стартира да става все по-добро, а дружно с това ще се усъвършенства и неговата съгласуваност.

7. Чрез йогата се добива централизация

Ползите от йога предизвикват децата да изчистят мозъците си и да се съсредоточат върху задачата, без значение дали става дума за балансиране, прегъване в избрана посока и т. н. Способността за фокусиране и съсредоточаване се оказва удивително потребна и в учебно заведение, което води до по-високи резултати, които несъмнено удовлетворяват и родителите.

8. Повишава самочувствието и увереността

В практиката децата се научават да бъдат упорити и да се борят за реализиране на задачите си. Овладяването на позите в йога им дава възприятие на убеденост и покачва самочувствието им. Учителите могат да ги направляват, само че в последна сметка от детето зависи дали ще вложи си цялата си сила и време, с цел да успее.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР