Йога е холистичен метод – разглежда физическото, умственото, емоционалното и

...
Йога е холистичен метод – разглежда физическото, умственото, емоционалното и
Коментари Харесай

Альона Ананиева: Йога разглежда физическото, умственото, емоционалното и духовното тяло като едно

Йога е холистичен способ – преглежда физическото, умственото, прочувственото и духовното тяло като едно и се стреми да реализира баланс сред всички аспекти. Това сподели йога учителят Альона Ананиева в предаването " Човекът на фокус “ на " Фокус “. 

Тя описа, че дълги години се е занимавала с типичен балет и когато е спряла, е почнала да търси нещо, с което да го замести. " Балетът и йогата имат доста общо, най-много балансирането. С йога салдото може да се реализира, разглеждайки ни като една цяла система, работейки върху релаксация, физическа интензивност, ментално благоденствие, увеличение на сила “, разясни Ананиева.  

Любимият й йога жанр е Виняса флоу, тъй като в него открива доста танцувалност. " Движим се дружно с дъха си и в един миг придвижване и мирис стават едно и ние се сливаме в едно красиво нещо. Движенията са плавни, не се задържа в асана, преходът е доста флуиден и равномерен “, изясни инструкторът по йога. 

Йога е подобаваща за всеки човек, без значение от физическото му положение. Единственото, което се желае, е неизменност и религия в себе си, акцентира тя. " Това не е съревнование, тук няма състезателен детайл. Всеки прави това, което може, слуша тялото си и не прекрачва граници по този начин, че да има мощен дискомфорт. Това, което реализираме на постелката, след това ни оказва помощ да се приспособяваме и във външния свят “, добави йога учителят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР