ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) – Израелският премиер Бенямин Нетаняху и министърът на

...
ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) – Израелският премиер Бенямин Нетаняху и министърът на
Коментари Харесай

Нетаняху казва, че Израел няма да „плати никаква цена“ за освобождаването на заложниците от Газа

ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) – Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и министърът на финансите Безалел Смотрич обявиха във вторник, че Израел няма да заплати никаква цена за завръщането заложници, които към момента се държат в Газа на фона на продължаващите договаряния за обезпечаване на освобождението им.

Запитан за 134-те заложници, които остават в Газа, Смотрич сподели на Kan Radio, че завръщането им е „ доста значимо “, само че че не могат да бъдат освободени „ непременно “.

Той сподели, че методът да ги освободи е посредством усилване на военния напън върху Газа и победа над Хамас, въоръжената формация, която ръководи блокираната линия.

Неговият забележките провокираха укори от опозиционния водач Яир Лапид и министър Бени Ганц и разгневиха някои фамилии на заложници, които се опитваха да усилят натиска върху държавното управление да подписа договорка.

Но малко след радио изявлението министър председателят Бенджамин Кабинетът на Нетаняху разгласява изказване, повтарящо позицията на Смотрич.

„ Има огромен на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР