Йерусалим – Със сълзи от радост, търкалящи се по бузите

...
Йерусалим – Със сълзи от радост, търкалящи се по бузите
Коментари Харесай

Семейството празнува завръщането на освободената палестинска затворничка Мара Бейкър

Йерусалим – Със сълзи от наслада, търкалящи се по бузите й и взор на цялостно съмнение, Сосан Бейкър изтича надолу по стъпалата, с цел да поздрави нейната 24-годишна щерка Мара, която преди малко беше освободена след осем години в израелски затвор.

Мара Бейкър е една от 39-те палестински дами и деца, освободени от израелски затвори в петък в подмяна на 13 пленници на Хамас според съглашение с посредничеството на Катар, което включва четиридневно помирение в Газа.

„ Казах ви, че Мара е красива “, сподели Сосан пред публицисти, до момента в който прегръщаше щерка си и я обсипваше с безкрайни целувки. „ Не тъй като ми е щерка, в действителност, само че Мара е красива и би трябвало да се убедите сами. “

Преди да бъде затворена, Бейкър е била 16-годишна гимназистка в учебно заведение ал-Маймуна в квартал Шейх Джара в окупирания Източен Йерусалим.

Всеки ден тя се придвижваше от фамилния дом в Бейт Ханина до учебно заведение, пресичайки автомагистрала, която минава сред Източен и Западен Йерусалим.

Д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР