Йеменските бунтовници хути са изстреляли ракета по американски военен кораб,

...
Йеменските бунтовници хути са изстреляли ракета по американски военен кораб,
Коментари Харесай

Хутите са изстреляли ракета по военен кораб на САЩ

Йеменските бунтовници хути са изстреляли ракета по американски боен транспортен съд, патрулиращ в Аденския залив, и го принудили да я смъкна, оповестиха военните на Съединени американски щати, представени от Асошиейтед прес. Веднага по-късно американските военни са нанесли удар и са унищожили протикорабна ракета на бунтовниците, която била ориентирана към Червено море и била подготвена за изстрелване.

При офанзива в събота противокорабна балистична ракета е прелетяла покрай американския ескадрен миноносец " Карни ", участващ във военните интервенции на Съединени американски щати за въздържане на дейностите на хутите, заяви американското Централно командване.  " Няма данни за вреди и потърпевши ".

Това е следващото нахлуване на бунтовниците в акцията им против корабоплаването в Червено море и прилежащите му води, която наруши интернационалната търговия на фона на войната на Израел против Хамас в линията Газа и свидетелства за изостряне на спора.

Военен представител на йеменските бунтовници не призна за нападението против миноносеца " Карни ", само че пое отговорност за офанзива против търговски транспортен съд, провокирала пожар на борда му.
Военноморските елементи на въоръжените сили на Йемен уцелиха с Божията помощ английския петролен танкер " Марлин Луанда " в Аденския залив с няколко ракети земя-море. Отбелязано бе директно попадение и корабът бе запален.
ген. Яхия Сария – боен представител на хутите

Британската организация за морски интервенции, конструкция към военните на Обединените кралство, която следи ситуацията в морските коридори на Близкия изток, призна, че транспортен съд е бил изумен от ракета в Аденския залив и че на борда му е зародил пожар. Няма данни за потърпевши моряци.

Съединени американски щати и Англия нанесоха многократни въздушни удари по цели на хутите като ракетни хранилища и установки в Йемен, откогато бунтовниците започнаха офанзивите си против интернационалното мореплаване. Йемен е разтърсван от военни дейности, откогато през 2014 г хутите превзеха столицата Сана. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР