Йеменските бунтовници хуси твърдят, че са поели контрол над кораб,

...
Йеменските бунтовници хуси твърдят, че са поели контрол над кораб,
Коментари Харесай

Бунтовниците хуси в Йемен превзеха товарен кораб в Червено море, Израел обвинява Иран

Йеменските бунтовници хуси настояват, че са поели надзор над транспортен съд, благосъстоятелност на Израел в южната част на Червено море, като Израел разказва случая като „ ирански терористичен акт ” с последици за интернационалната морска сигурност.

Военен представител на хусите удостовери пред Ал Джазира в неделя, че неговите бойци са отвлекли товарен транспортен съд, притежаван от Англия и ръководен от Япония.

Продължете да четете

листата на 4 детайла Съединени американски щати удариха хипотетично обвързвано с Иран оборудване за „ склад за оръжия “ в Сирия Иран предизвестява за „ неизбежно разширение “ на войната сред Израел и Газа Съединени американски щати и подкрепяните от Иран групи си разменят огън в Сирия. Ще стане ли по-лошо? Хиляди се събират в Иран, с цел да стачкуват против смъртните случаи в Газа, критикувайки Израел и Съединени американски щати в края на списъка

Поне 22 души са били на борда на Galaxy Leader – за който се оповестява, че е отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач – който е пътувал от Турция за Индия.

„ Получихме удостоверение от представител на хутите, че те са отвлекли този транспортен съд. По-рано през днешния ден [неделя] те оповестиха началото на интервенции за нахлуване на кораби под израелски байрак. Те предизвестиха интернационалните моряци да не работят за такива компании “, сподели Мохамед ал-Атаб от Al Jazeera, репортаж от столицата на Йемен, Сана.

Хусите, подкрепяни от Техеран, започнаха няколко офанзиви с ракети и дронове против Израел, откогато на 7 октомври стартира последното нахлуване против обсадената Ивица Газа, убивайки повече от 12 300 палестинци, в това число 5 000 деца.

„ Хусите са направили редица офанзиви против ирански цели. Очакваме още офанзиви през идващите дни “, сподели ал-Атаб.

Израелското държавно управление назова отвличането „ доста съществено събитие на световно равнище “, като кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел не е забъркан в собствеността на кораба, употребата или състава на интернационалния му екипаж.

„ Това е следващият ирански терористичен акт, който съставлява ескалация на войнствеността на Иран против жителите на свободния свят, със съпътстващи интернационалните последствия във връзка с сигурността на световните морски направления “, се споделя в изказване, оповестено от премиера кабинет на министъра.

„ Нямаше израелци на кораба “, се споделя в известието и се прибавя, че 25-те членове на екипажа са от Украйна, Мексико, Филипините и България, наред с други страни.

Служител на защитата на Съединените щати сподели, че Съединени американски щати са „ наясно със обстановката и я следят от близко “.

„ Това, което разбираме, е, че корабната компания е отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач и това няма да е първият път, когато един от неговите кораби е бил засечен. През 2021 година един от неговите кораби също беше ориентиран “, сподели Сара Хайрат от Ал Джазира, репортаж от окупирания Източен Йерусалим.

Дорса Джабари от Ал Джазира, репортаж от Техеран, сподели, че няма доказателства, показани от Израел, че Иран стои зад отвличането.

„ Това е обвиняване, отправено от кабинета на израелския министър-председател без никакви съответни доказателства в поддръжка на това “, сподели тя.

Войната в Газа докара до скок на напрежението в района, като интернационалните организации и политически водачи предизвестяват за евентуален по-широк районен спор.

„ В предишното Иран се дистанцира от тези разнообразни въоръжени групи в Близкия изток, които са против Израел “, сподели Джабари.

„ Но поради непрекъснатото бомбардиране на Газа от Израел и това, което те назовават ​​„ геноцид “ против палестинското население, иранците споделят, че спорът може да се разрасне. “


Източник: Ал Джазира, Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР