Yellow Corp. е американска транспортна компания, създадена преди 99 години.

...
Yellow Corp. е американска транспортна компания, създадена преди 99 години.
Коментари Харесай

Транспортната компания с 99-годишна история Yellow затваря, оставяйки 30 000 души без работа

Yellow Corp. е американска транспортна компания, основана преди 99 години. Близо век по-късно компанията разгласи, че стопира активност, оставяйки всичките си 30 000 чиновници безработни, оповестява CNN Business.

Компанията водеше дълга борба със синдиката Teamsters, който съставлява към 22 000 водачи и докери във фирматаа. Само преди седмица профсъюзът анулира опасност от стачка, която беше провокирана от това, че компанията не съумя да направи вноски в своите пенсионни и здравноосигурителни проекти.

Синдикатът даде на транспортната компания спомагателен месец, с цел да извърши нужните заплащания. Но доникъде на предходната седмица компанията към този момент беше спряла да приема товари от своите клиенти и извършваше доставки единствено на остарели колета, които към този момент бяха доказани.

Въпреки че синдикатът се съгласи да не стачкува против Yellow, той не можа да реализира съглашение за нов контракт. И по този начин се стигна до неприятната развръзка.

" Това е печален ден за служащите и американската товарна промишленост ", съобщи президентът на Teamsters Шон О`Брайън.

От Teamsters оповестиха, че компанията подава молба за фалит. Затварянето се оказва неприятна вест освен за чиновниците и клиентите, защото оферираше едни от най-ниските цени в транспортния бранш, само че и за данъкоплатците в Съединени американски щати.

През 2020 година компанията получи заем от 700 милиона $ от федералното държавно управление. Заемът докара до това, че данъкоплатците държат 30% от нейните неизплатени акции.

От друга страна, компанията към момента дължи на Министерството на финансите над 700 милиона $, съгласно последния си тримесечен доклад.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР