Язовирът вече е пълен на 8, 7 милион кубика. Пълни

...
Язовирът вече е пълен на 8, 7 милион кубика. Пълни
Коментари Харесай

В Перник вода ще има от сутрин до 22 часа

Язовирът към този момент е цялостен на 8, 7 милион кубика. Пълни се с доста положително движение. Природата е доста милостива. Ако продължава по този начин края на пролетта може да отменим изцяло водния режим ", сподели кметът Владимиров. Идеята е след през днешния ден да създадем режима от заран до 22 часа. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който ревизира новия тръбопровод на Перник, който би трябвало да бъде пуснат в употреба през днешния ден.

"Разрешихме „ Софийска вода “ АД да дава водни количества на „ ВиК “ ООД – Перник за обезпечаване водоснабдяването на град Перник и прилежащите обитаеми места. Решението дава опция за период от шест месеца Перник да получава вода от новоизградения спешен тръбопровод, който свързва водопреносната мрежа на града и водопровода от с. Мало Бучино. Така ще се обезпечи довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „ Белмекен “ - СД „ Манастирска “ и СД „ Грънчар “ до град Перник. Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „ Бели Искър”, е с дължина 13 км. Негов притежател ще бъде локалното ВиК сдружение ", разясни министър председателят и благодари за неуморния труд на служащите, на кмета, на министрите и заместник-министрите, създали допустимо построяването на водопровода.

В понеделник кметът на миньорския град Станислав Владимиров би трябвало да реши в кой часови диапазон перничани ще имат вода от през днешния ден нататък. Той съобщи, че евентуално водоснабдяване без спиране ще бъде обезпечено от 6.00 до 22.00 ч.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР