Явно страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите

...
Явно страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите
Коментари Харесай

Радев: Не е ясно дали лидерите на партиите в коалицията блъфират

" Явно пристрастеностите се нажежават и не е ясно дали водачите на партиите от обединението в оставка блъфират, дали играят политически покер, дали си подвигат залозите за идно удължение на взаимното ръководство, дали активизират своите гласоподаватели за нови избори ". Това съобщи Румен Радев по отношение на гласуваната през днешния ден оставка на държавното управление и началото на конституционната процедура по осъществяване на съвещания с парламентарните групи преди връчване на мандат за сформиране на държавно управление. Президентът отговори на журналистически въпроси след премиерата на кино лентата „ Спасителят “, отдаден на полк. Цветан Мумджиев и ролята му за спасяването на българските евреи.

По думите му сега самите съдружни сътрудници са комплицирани, което си личи от техните реакции за гласуваната оставка на кабинета. Утре ще бъде разгласен графикът за осъществяване на съвещания с парламентарните групи в сходство с конституционната процедура.

След консултациите се пристъпва и към връчване на проучвателните мандати за сформиране на държавно управление. Ако не се стигне до образуване на втори кабинет в 49-ото Народно заседание, президентът ще бъде задължен да назначи служебно държавно управление - още веднъж след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател.

Интересното в тази ситуация е, че за министър председател Радев ще би трябвало да се съобрази с новите ремонти в Конституцията, съгласно които за длъжностен министър-председател президентът може да избира сред няколко фигури в страната. Това са ръководителят на Народно събрание, шефът и подуправителите на Българската национална банка, ръководителят или зам.-председателите на Сметната палата, омбудсманът или негов заместник​.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР