Явно служебното правителство е решило да проведе геноцид в театрите

...
Явно служебното правителство е решило да проведе геноцид в театрите
Коментари Харесай

Актьори към служебния министър: Реформи - да, закриване на театри - не!

" Явно служебното държавно управление е решило да организира геноцид в театрите за двата месеца на своето ръководство! Наистина срамно! ".

Това написа на своята фейсбук страница Евгени Будинов - артистът и някогашен народен представител от ГЕРБ в 44-ото национално заседание, влезнал на мястото на подалия оставка Антон Тодоров .

Будинов написа, че от началото на годината е спряна работата на Националния кино център и на всички кинодейци.

Служебният министър е решил да спре процедурите и да блокира двойно по-голямото финансиране, което предходното държавно управление обезпечи за всички, работещи в областта на киното. По този метод ли ще надграждате постигнатото до момента, господин @Minekov?

Повод за гневният му пост е изявление на служебния министър на културата Велислав Минеков, който съобщи, че ще " спре " работата на театри, опери и музеи, като ги назова неработещи " предприятия ".

" Срам и срам, господин министър! Обиждате сътрудниците ми, обиждате всички работещи в областта на културата! Вие знаете ли на какво тъкмо сте министър ", запита Будинов скулпора и длъжностен министър Минеков.

Повод за думите му е позицията на Велислав пред Нова телевизия преди ден, в която той прави оценка наследството в министерството на културата - загуби от години.
 Велислав Минеков има чувство за корупция
Велислав Минеков има чувство за корупция

Служебният министър на културата ще се насочи към ОЛАФ и Европейска комисия

" Само за тази година от театрални изкуства загубите са 20 млн. лв. . Решението на тази обстановка било " чудовищно " - да се спрат предприятията, които носят загуба. При този трагичен бюджет на Министерството на културата това е ужасяваща цифра. Има и други загуби от няколко предприятия. Когато ги събера, те минават 100 млн. ", сподели проф. Минеков.
 Министерството на културата разбра, че има спектакъл навън. Ще го поддържа ли?
Министерството на културата разбра, че има спектакъл навън. Ще го поддържа ли?

Групите, които работят спектакъл навън, са повече от тези, които работят актуален цирк

Припомняме, против предходния министър на културата Боил Банов имаше много рецензии за това, че доста от секторите в културата не получават подкрепяне, изключително по време на локдауна, когато артисти, артисти, кинодейци, танцьори бяха лишени от опцията да работят.

" Категорично се разгласявам против сходно говорене, против всяване на боязън и делене на хората на културата ! Нито едно държавно управление на #ГЕРБ не си разреши да посегне на нито един храм на културата, на нито един културен институт, на нито един създател ", написа Будинов.

По-рано пред Нова телевизия ръководителят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев съобщи, че системата в театрите е недофинансирана макар наливането на милиони .
 Минеков предлага спецотряди да охраняват културното завещание Обновена
Минеков предлага спецотряди да охраняват културното завещание

Министърът на културата подозира огромни финансови нарушавания в бранша

" Ние сме подвластни от публиката си, това не е хазарт. Не повеждам борба с Минеков, само че няма да позволим закриване на институции. Колеги ме питат дали да стартират подписка с искане на оставката му ", сподели Мутафчиев. По думите му са нужни промени поради недофинансирането, само че не и затваряне на театри .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР