Явно Семерджиев, за да ги прави всичките тези неща толкова

...
Явно Семерджиев, за да ги прави всичките тези неща толкова
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Семерджиев е имал усещането за безнаказаност, полицайката да мине на полиграф

" Явно Семерджиев, с цел да ги прави всичките тези неща толкоз дълго време, е имал чувството за безотговорност ", сподели пред БНР Тодор Тодоров, престъпен психофизиолог.
Той разяснява тематиката с следствието на злополуката, породена от Георги Семерджиев в центъра на София и предизвикала две жертви.
" Човек като Семерджиев, консултирайки се с юрист, ще избере защитна теза, която значително да може да го оневинява и въпреки това – да може да рационализира това, което е предизвикал ", разясни престъпният психолог.
Ако взема наркотични субстанции, има огромна възможност под тяхното въздействие да не си дава сметка какво тъкмо се случва. Ако ги е взел преди злополуката обаче това, че е бягал, крил се е, не кореспондира с обясненията му, че не знае какво се е случило, какво прави в правосъдната зала, добави Тодор Тодоров. Той сложи въпроса какви връзки може да има младата полицайка, чието име бе намесено в тази ситуация, с лице от " деен престъпен контингент с много прегрешения ".
" Не е добре Министерство на вътрешните работи чиновник, когато не е по работа, да бъде в такава близка връзка с човек от престъпния контингент, би трябвало да има хигиена на контактите ", разяснява Тодоров.

Би могло да се организира полиграфско проучване на полицайката, счита престъпният психолог.

" По отношение на лоялността ѝ в такава обстановка наложително би трябвало да премине на такова проучване. По отношение на това дали приказва истината, също би могло да се организира такова проучване. (…) Този младеж очевидно не си дава сметка къде работи и защо се е клел. "
" Нито сме 90-те години, нито в интервала 2002-2010, когато почти през седмица имаше обществено ликвидиране. Различна е обстановката ", посочи в разбора си Тихомир Безлов, основен специалист в Програма " Сигурност " на Центъра за проучване на демокрацията.

" Въпросният Семерджиев явно е очевидец по огромно дело за наркоразпространение в София и като подобен се е употребил с някаква защита – първи факт, който е проблематичен. Другите неща, които направиха усещане – има специфични връзки с охранители в Първо и Четвърто районно ръководство. Заради дилърската му мрежа работи тъкмо с охранителни служители на реда. Което е огромен проблем и би трябвало да се види от " Вътрешна сигурност " и Инспектората на Министерство на вътрешните работи какво тъкмо са правили последните години. Не става дума просто за миене на коли. "
Според Безлов " би трябвало да се проверява, да се види дали това не са просто митове, които сега се създават в големи количества около тази колоритна фигура ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР