Явно е, че синдикати и работодатели сме на коренно различни

...
Явно е, че синдикати и работодатели сме на коренно различни
Коментари Харесай

Викат НОИ за арбитър в спора за болничните

Явно е, че синдикати и работодатели сме на радикално разнообразни позиции, би трябвало включим и Национален осигурителен институт. Това съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев след половин часов пикантен спор с шефа на КТ НКНСБ Пламен Димитпров по Канал 3.

Велев извади данни, че една трета от болничните са подправени и това са му докладвали  шефовете на предприятията. Изказването му взриви Димитров, който пък съобщи, че по данни на Национален осигурителен институт 900 000 са употребили болнични за тази година и предлагането за неплащане на първия ден е засегнатост към един от тях.

 Димитров попита Велев има ли доказателства, той пък отговори че са налице обстоятелства, че се взимат болнични, с цел да се върви на лов на риба, да се прибира реколтата и по други сходни аргументи, които чиновниците си споделят.  Димитров го отвърна, че имаме 30 % нарастване на хората, които още първия ден постъпват в болница.

Според Велев колкото повече отлагаме въпроса, колкова  поощряваме лъжците и демотивираме изрядните.

Димитров разгласи, че синдикатите ще създадат всичко допустимо, само че няма да позволен да се одобри това предложение. Двамата с Димитър Манолов чакат на следващия ден или във вторник среща с премиера. Той е сдържан оптимист за срещата, само че в случай че не се случи, двата синдикати са подготвени за стачка, както и да изоставен Тристранката, тъй като няма какво повече да разискват там.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР