Явно Джи Пи Груп е незаменима. Според информацията, която имаме

...
Явно Джи Пи Груп е незаменима. Според информацията, която имаме
Коментари Харесай

Асен Йорданов: Разкешват се сериозни суми към хора във властта

Явно Джи Пи Груп е незаменима. Според информацията, която имаме е компанията която печели най-големите публични поръчки по европейските стратегии и по този метод се е трансформирала в най-голямата строителна компания в България. Източниците, с които контактуваме знаят, че Джи Пи Груп строят с подизпълнители. Аз имам информация – Джи Пи нямат нито една кирка заведена като дълготрайни материални активи, нагледно казано. Навсякъде строят с подизпълнители и заплащат с голямо закъснение'', това съобщи Асен Йорданов в коментарното предаване „ Студио Хъ “ по 7/8 TV. Темата на гостуването му бе извоюваната социална поръчка от Джи Пи Груп на стойност 185 милиона са градеж на тунела „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “.

''Акумулират едни пари и след това има огромен проблем с разплащането на подизпълнителите. Цената обаче, за която се реализира действителната стойност на градежа - не е тази, за която се получават парите. Цените се надписват, с цел да се отчетат разноските, само че действително стойностите са по-малки. Ние в двойното счетоводство, което хванахме, излиза наяве, че се отделят съществени суми, които се разкешват към хора във властта. Единственият резултат от следствието е, че се попречи на нашия екип да съберат още доказателства'', съобщи още притежателят на уеб страницата ''Биволъ'' в 7/8 TV.

''Бъдещият общоевропейски прокурор Лаура Кьовеши няма различен избор с изключение на да го ревизира това нещо. Ние сезирахме ОЛАФ, отидохме в Брюксел и имахме среща с новия началник на ОЛАФ и публично предадохме хард диск със 70 гигабайта информация. За в този момент нямаме реакция, тъй като ОЛАФ няма пълномощията да прави следствия на територията на страна от Европейски Съюз. Затова в този момент се основава институцията на европейския прокурор, който ще прави това нещо. Кьовеши в този момент самата е длъжна да изиска от ОЛАФ най-големите сигнали за далавери с европейски средства'', добави Асен Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР