Явна стрелба в Университета на Северна Каролина всява страх у студенти и преподаватели

...
ЧАПЪЛ ХИЛ, Северна Каролина (AP) — Явна стрелба във водещия
Коментари Харесай

ЧАПЪЛ ХИЛ, Северна Каролина (AP) — Явна стрелба във водещия кампус на Университета на Северна Каролина в понеделник доведе до предупреждение в цялото училище за „въоръжен, опасен човек в или близо до кампуса“ и призовава хората да влизат вътре и да избягват прозорците.

Близо три часа след първоначалния сигнал, предупреждаващ хората да останат на закрито и да избягват прозорците, студентите започнаха да изтичат от сгради в кампуса на Чапъл Хил — очевиден знак, че блокирането е приключило.

Училищните служители не отговориха веднага на искания за допълнителна информация, включително дали някой е бил прострелян и дали някаква заплаха е приключила.< /p>

Въпреки че училищните служители и местните власти не предоставиха подробности за предполагаемата стрелба в кампуса, губернатор Рой Купър публикува в X, известен преди като Twitter, че е разговарял с шерифа на окръг Ориндж и обществеността на щата секретар по безопасността и „обеща всички държавни ресурси, необходими за залавянето на стрелеца и защитата на кампуса на UNC.“

Офисът на Купър отказа да предостави допълнителна информация, заявявайки, че не иска да изпреварва това, което казват местните власти . Училищните служители казаха, че веднага щом потвърдят информацията, ще я споделят.

Първият сигнал в училището е изпратен малко след 13:00 часа. В 13:50 служители публикуваха на X, че заповедта за подслон остава в сила и че това е „продължаваща ситуация“. Около 40 минути по-късно училището добави публикация, в която се казваше: „Останете защитени на място. Това е продължаваща ситуация. Заподозрян на свобода.“

Около два часа след подаването на първия сигнал полицаите все още пристигаха на тълпи, с около 50 полицейски автомобила на мястото и множество хеликоптери, които кръжаха над училището.

< p>Един полицай предупреди двама души, които се опитаха да излязат от студентския център, крещейки „Вътре, веднага!“ Около 10 минути по-късно органите на реда ескортираха група студенти от една от научните сгради, като всички вървяха в подредена редица с вдигнати ръце.

Медицинският център на UNC все още приемаше пациенти в понеделник следобед, въпреки че беше е блокиран като предпазна мярка, но не е приел пациенти от инцидента в кампуса, според Алън Улф, говорител на UNC Health. Амбулаторните клиники бяха затворени за деня, каза той.

Докладът за стрелбата и последвалото блокиране парализира кампуса и части от околния град Чапъл Хил седмица след началото на занятията във водещия държавен университет на държавата. В университета има приблизително 20 000 студенти и 12 000 студенти.

Студентка каза пред телевизионна станция WTVD, че е барикадирала вратата на общежитието си с мебелите си. Друг студент, говорейки тихо, описа как се крие от страх с други в тъмна баня.

Ноел Т. Брюър, професор по здравословно поведение, каза, че веднъж е бил държан под прицела в магазина за бижута на майка си, но това Очевидната стрелба и блокирането в понеделник бяха „много по-стресиращи“.

Говорейки от заключения си офис, където се криеше с други колеги, 57-годишният Брюър каза по телефона, че получава малко информация.

< p>Брюър, женен баща на две малки деца, каза, че съчувства на всеки, който може да е бил прострелян.

„Но дори в собствената ни сграда учениците, които са заключени, и какво си мислят около — това е просто много. Ситуацията е ужасна“, каза Брюър.

Това беше и първият ден в детската градина за 5-годишния син на Брюър. Началното му училище също беше блокирано.

„Той не знае какво става. И в един момент той ще осъзнае, че не се е качил в автобуса, когато е трябвало“, каза той.

Бруър, която също има 2-годишно дете, добави: „Съпругът ми и аз разменях текстове и се опитвах да разбера какво да правя... Просто се чудя как се чувстват децата ни. Това е много.“

Един от колегите на Брюър е на посещение от Африка и остава в САЩ за първи път.

„Тя каза, че единственото й притеснение са оръжията и вероятно нещо, което се случва в университета“, каза Брюър. „И това беше първата й среща на преподавателите и най-лошият й кошмар се сбъдна.“

Докато той и колегите му чакаха в заключени офиси, те си изпращаха съобщения дали е безопасно да ходят до тоалетната.< /p>

„Опитваме се да си разказваме истории и да говорим за готвене и да не се изнервяме“, каза той. „Но в същото време получаваме много текстови съобщения и обаждания от приятели, семейство и колеги.“

Близките училища Chapel Hill-Carrboro City публикуваха в социалните медии, че всички врати ще бъдат заключени училища и офиси, докато властите кажат, че е безопасно. Това блокиране по-късно беше премахнато, когато университетът очевидно приключи.

___

Авторите на Associated Press Гари Робъртсън в Роли, Северна Каролина, Сара Бръмфийлд в Силвър Спринг, Мериленд, Бен Финли в Норфолк , Вирджиния, и Сара Ранкин в Ричмънд, Вирджиния, допринесоха за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР