Явление, което не сме наблюдавали от няколко години, се яви

...
Явление, което не сме наблюдавали от няколко години, се яви
Коментари Харесай

Наш спасител: Такова явление не сме виждали от години в Бургас!

Явление, което не сме следили от няколко години, се яви на плажа в Бургас в неделя, към 11 часа. Имаше отлив- към 2- 3 метра се дръпна вълната, за към час. Това се случва при западен вятър, който духаше в последния ден на уикенда и поради който флагът бе жълт- за нараснало внимание.

Това сподели пред ТРУД news старши спасителят Петър Русев.

Въпреки че през нощта против неделя се изсипа пороен дъжд, още от сутринта температурите бяха високи и линията стартира да се цялостни с народ.

Заради огромните жеги, летовниците са въвели нещо като обедна отмора. От 14 до 18 часа, плажът се изпразва. В късния следобяд, и чак до смрачаване обаче почиващите край морето прииждат още веднъж и наваксват пропуснатите часове.

Хората се разхлаждат като пият доста вода, всички са с шапки и под чадъри. Има и такива, които не обръщат внимание на африканските градуси. – „ Вчера имахме случаи на подпийнали туристи. Мъж и жена, влязоха да се къпят с бутилки бира в ръка, наложи се да ги изваждаме със свирка.

Плажуващите би трябвало да са доста деликатни с храната и алкохола. Нащрек сме на някой да не му призлее от жегата, има дежурен екип с доктор и кола за спешна помощ, изясняват морските спасители.

Водата е 28 градуса, когато няма неспокойствие има и медузи. До момента обаче опарени и потърпевши от тях няма.

„ На Илинден тази година, морето бе умерено. Но отново не липсваха произшествия. Мълния удари дете на плажа, станаха няколко обири и имаше доста изгубени деца “, разясниха морските стражи.

По линията непрестанно се губят деца, само че спасителите бързо ги намират, преди да са съумели да се отдалечат доста от разсеяните родители. Очевидци е описват и за куриоз от през днешния ден, когато 40- годишен мъж пристигнал да търси майка си. Сутринта отишъл в дома и, и като нея намерил, желал да е сигурен, че натрупа загар. По радиостанцията на спасителите, дамата била открита незабавно.

Следващата сериозна дата е 2- ри август, когато се празнува Илинден по остарял жанр.

Тогава по традиция се появява мъртвото вълнение- най- рисковото през цялото лято. Сега обаче „ мъртвакът “ връхлита извънредно и няма правила. Никой не знае по кое време ще се появи. С него през последните години стартира сезонът, появява се даже по два пъти в един и същи ден.


Инфо: Блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР