Ястребът на Костов – Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и

...
Ястребът на Костов – Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и
Коментари Харесай

Ястреб на Костов защити русофилите

Ястребът на Костов – Атанас Атанасов, водач на ДСБ и изтъкнат русобоф, хвърли в скупор съпартийциште си от Градската десница като отбрани русофилите в разгорелия се шпионски скандал.  Човекът, който преди 20 години изгони от България Михаил Чорни и още двама съветски предприемачи, внезапно обърна палачинката и разгласи, че в настоящия скандал въобще не ставало въпрос за работа против националната сигурност на България. Увлечен в почналата борба за локалните избори, тогавашният началник на разузнаването Атанасов съобщи, че нямало шпионаж, а „ предизборни маневри на двама души – Борисов и Гешев ".

" Тъй като се обрисува Борисов да загуби локалните избори, а Гешев се тормози от това, че се надига митинг против неговия избор за основен прокурор, тези хора си служат със корист с власт, с цел да могат да манипулират публичното мнение. … Това е обикновена акция за задържане на отлива на десни гласоподаватели към ГЕРБ. Тази история е безспорен кьорфишек “,  разяснява по Българска национална телевизия ген. Атанасов.

Явно тези хора в кръга " Русофили " обичат Русия, само че това не е наказуемо по Наказателния кодекс, оневини упрекнатите за акция против Републиката ген. Атанасов. И връщайки се към шпионското си минало откри и причини за опрадаването му: " За да имаме съставомерност на това действие, тези хора би трябвало да са приели да се слагат в услуга на Русия като шпиони, което значи, че те би трябвало да имат достъп до класифицирана информация в България, която да събират и изнасят, а тези хора, които са привиквани или арестувани – не знам да имат достъп до такава информация “.

За да знае или не знае с каква информация разполагат разследваните, ген. Атанасов или още има свои къртици в ДАНС или е в близки връзки със самите „ Русофили “. Разбира се, ген. Атанасов, както и цялата (раз)градска десница мълчат по разкритията, че в дъното на комплота е близкият до тях банкер дезертьор Цветан Василев. За него прокуратурата разкри, че е финансирал подготовката на проруска партия и че е бил в тясна връзка с шефа на „ Русофили “ Николай Малинов и съветският предприемач Константин Малофеев. Малинов към този момент е с повдигнато обвиняване за активност против Републиката и наложена гаранция от 50 000 лева Топлата връзка сред Цветан Василев, Малофеев и Малинов бил ген. Решетников, на който ДАНС наложи 10-годишна възбрана да влиза в България. Нищо чудно най-после да се окаже, че с пропуската партия са се заели най-големите ястреби в България единствено и единствено да се опитат да спрат Гешев, който разгласи в програмата си, че ще проверява огромните приватизационни покупко-продажби на прехода. А най-спорните от тях бяха по времето на Командира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР