Ясно е, че ритници заслужават всички четири партии, които гласуваха

...
Ясно е, че ритници заслужават всички четири партии, които гласуваха
Коментари Харесай

Задкулисният играч ДПС

Ясно е, че ритници заслужават всички четири партии, които гласоподаваха партийната дотация да падне по 1 лев на автентичен глас, с цел да може бизнесът да изкупи политиката. Заслужават ги, тъй като тези две сфери ще се обвържат по метод, който е нездравословен за публичния интерес, казано напряко - по мафиотски. Защото по този начин се узаконяват рекетът и корупцията. Защото се разчиства пътят за политическия монопол и за кавга с опозицията. Защото се разчиства пътят и за финансиране извън, а това към този момент е опасност за националната сигурност.

Ясно е също, че върху Движение за права и свободи би трябвало да се стоварят толкоз ритници и плесници, колкото и върху ГЕРБ, в случай че не и повече. Защото без него нямаше да мине предлагането на ръководещите. И тъй като точно Движение за права и свободи категорично настояваше да се отвърти кранчето за безкрайно финансиране на партиите от бизнеса. И е напълно очевадно, че плесници заслужава колкото самата партия, толкоз и почетният й ръководител, без чието височайше разрешение тя не може да мисли, камо ли да гласоподава. Нищо че в целия сюжет със дотациите се завъртяха други имена от тази партия. Докато неговото усърдно липсваше.

Ако се върнем обратно във времето, ще установяваме, че за 30 години народна власт и капитализъм Движение за права и свободи еволюира към правене на безобразия. Това за пръв път стана ясно черно на бяло през 2005-а с признанието на Доган в " Шоуто на Слави ", че финансирането на партията му, както и на другите партии, става посредством " обръчи от компании ". Не че не го подозирахме, само че друго е политическата скотщина да бъде приета от неин притежател. Девет години по-късно Иван Костов упрекна Доган в обязаност с " Мултигруп " и го назова " правоприемник на част от наследството на тази организация ", което го слага измежду " главните фактори на корумпирането на българската политическа система ".

Втората значима стъпка в еволюцията на Движение за права и свободи бе хидровъзелът " Цанков камък ", издигнат през 2010 година Лидерът е мъдрец по обучение и въобще не е имал разбиране по какъв начин се вършат хидровъзли, каскади и язовири. Обаче в името на облага от 1,5 млн. лева небрежно погълна познания, които другояче се усвояват за 5 години, и съветва мегапроект. Впоследствие демократичното ни правораздаване не откри нищо неправилно в това, че политически водач се преформатира в енергиен съветник и се занимава с активност, която е надалеч от политиката и за която няма ценз. От водача на Движение за права и свободи безобразията се трансферираха в страната и нейните институции. Впрочем те плъзнаха там освен от него.

И тъй като апетитът идва с яденето, Доган се залови и с трети бизнес - тецово-пристанищен във Варна. И все по този начин е водач на учредената от него партия, към този момент шеста година е неин почетен ръководител. Разбирам дефинитивно да е слязъл от политическата сцена, да се е трансферирал дефинитивно на бизнес сцената, само че не е по този начин. И отвред вони на спор на ползи. Но държавните институции към този момент са изгубили обонянието си.

А в този момент дотация от 1 лев и безкрайно финансиране на партиите от бизнеса. Т.е. фирмите да си напазаруват партии. Опасявам се, че и здравомислещото президентско несъгласие ще е безсилно пред тази законодателна скотщина.

Доган е купил 70% от Топлоелектрическа централа " Варна " през август 2018 година Следващия месец той имаше среща с американския дипломат Ерик Рубин (с присъединяване явно като заслон на оперативния ръководител Мустафа Карадайъ). И няколко месеца по-късно представители на Движение за права и свободи се оповестиха в Народното събрание за отворено финансиране на партиите от бизнеса... по американски модел. Явно са получили благословия. Срещу какви задължения - няма да гадаем.

Остава да чакаме идващия бизнес план на Движение за права и свободи. Така ще може да се финансира освен тази партия, а и ГЕРБ, както някой изобретателно бе предсказал.

А мантрата, че Движение за права и свободи било поръчител за етническия мир, е съвършен заслон за парирането на подозрения в спор на ползи на почетния му ръководител. И на вършените " почетни " безобразия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР