Ясно е, че Европейската прокуратура е нова структура. Цяла Европа

...
Ясно е, че Европейската прокуратура е нова структура. Цяла Европа
Коментари Харесай

Гешев: Закриването на специализираните структури не е съдебна реформа, а юридическа катастрофа

Ясно е, че Европейската прокуратура е нова конструкция. Цяла Европа чака положителни резултати. Българската прокуратура ще поддържа нашите прокурори, които са европейски делегирани такива. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред публицисти.

Притеснява ме непрекъснатото нарушение на правилото на господство на закона и правилото на разделянето на управляващите от страна на българските политици. Това тревожи българските жители, а към този момент и европейските ни сътрудници, уточни той.

Той разяснява и орязването на бюджета на правосъдната власт с 20 млн., които бяха преразпределени за сметка на Българската академия на науките (БАН). " Българска академия на науките заслужават не 20, а 200 млн. повече ", посочи Гешев и съобщи, че има другари там.

Гешев уточни и концепцията за закриване на профилираните съдилища и профилираните прокуратури у нас. " Имах чувството, че това е спешен пиар, който да отклони вниманието от икономическата и здравната рецесия, видяхме по какъв начин хора се бият за олио. 4% от хората се интересуват от така наречен правосъдна промяна съгласно едно социологическо изследване. Отначало това беше моето съмнение. Това, което се предлага като правосъдна промяна за закриването на профилираните структури, е юридическа злополука.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР