Ясни са съставите на България за Европейското отборно първенство по

...
Ясни са съставите на България за Европейското отборно първенство по
Коментари Харесай

Сестри Стоеви отказаха да участват на Европейското по бадминтон

Ясни са съставите на България за Европейското отборно състезание по бадминтон за дами и мъже, което ще се организира от 11 до 16 февруари във френския град Левин.

В женския отбор са Мария Мицова, Линда Зечири, Мария Делчева, Христомира Поповска, Димитрия Попстойкова и Калояна Налбантова, а в мъжкия тим са Даниел Николов, Иван Русев, Димитър Янакиев, Алекс Влаар, Пейо Бойчинов и Стилиян Макарски.

Стефани Стоева и Габриела Стоева няма да вземат участие на европейския екипен шампионат, защото това съревнование не влиза в проектите им за тази година. Женският отбор е в група с Украйна, Унгария и Уелс, а мъжете ще играят против Хърватия, Италия, Испания и Израел. Само спечелилите от групите не престават на четвъртфиналите. "Независимо от отхвърли на сестри Стоеви, отиваме за орден при дамите и четвъртфинал при мъжете ", сподели за Българска телеграфна агенция Петя Неделчева.

От 3 до 8 февруари следва лагер на националите, които ще играят във Франция, а отпътуването на отбора е на 9 февруари. В края на предходната седмица разширените сформира на националните тимове за дами, мъже, юноши и девойки организираха четиридневен лагер в зала "София " под управлението на старши треньора Петя Неделчева.

Преди отборното състезание на Европа националите ще вземат участие на шампионати в Естония (10-12 януари) и Швеция (16-19 януари). Продължава борбата за класиране на олимпийските игри в Токио на Мария Мицова и Линда Зечири, които сега са в извънредно изравнена обстановка. Мицова е на 80-о място в последната международна класация с 20550 точки, а Зечири - 84-а с 19860 точки. От 30 януари до 2 февруари най-хубавите състезатели ще вземат участие на държавния самостоятелен шампионат по бадминтон в зала "София ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР