Ясни са резултатите от първото класиране за прием за 2022/2023

...
Ясни са резултатите от първото класиране за прием за 2022/2023
Коментари Харесай

Обявиха резултатите от първото класиране за прием в първи клас


Ясни са резултатите от първото класиране за банкет за 2022/2023 образователна година, което се организира през днешния ден. 94,2% от класираните 2955 деца са признати по първо предпочитание. В класирането взеха присъединяване 3132 деца (с 50 повече от миналата година), като родителите имаха опция да изберат до 5 стремежи от 46-те общински учебни заведения в града. От общия брой на оповестените 3420 свободни места към момента не са заети 465.

За класираните деца следва записване в учебните заведения до  9  юни . В периода за записване родителите би трябвало да показват всички нужни документи за инспекция. Не се изискват документи за засвидетелствуване на критериите за сегашен и непрекъснат адрес на децата, защото инспекцията е автоматизирана. Не може да бъде направена автоматизирана инспекция единствено на децата без ЕГН.

Анализите на резултатите от първото класиране демонстрират, че в над 63% от учебните заведения са признати всички деца, поискали банкет, без значение от точките, които са събрали. По-голямата част от родителите (69,9 % от класираните) избраха учебно заведение, в региона на което е адресната регистрация на детето, 4%  избраха учебното заведение, в което имат друго дете до 12-годишна възраст, и над 26% са класирани в учебно заведение по желание, без значение от адресната регистрация.

Некласирани са 177 деца, за 141 от които родителите са избрали единствено едно само предпочитание. При по-голяма част от некласираните (157 от всички 177) желанието не е учебното заведение в региона, на което е записано детето. Сред некласираните 177 деца има 17, които нямат адресна регистрация в град Пловдив, макар че има класирани 50 деца с адрес отвън града.

В период до 10 юни в това число ще бъдат оповестени свободните места за идващото второ класиране , което ще се организира на  17 юни . В него ще вземат присъединяване към момента некласираните деца, тези, които не се запишат по някаква причина от класираните, както и пропусналите първото класиране.  Сроковете за подаване онлайн на заявки за присъединяване в това класиране е 15 юни 2022 година (вкл.).  За подаване на заявки за кандидатстване на книжен притежател срокът е 14 юни 2022 година

Заявленията на некласираните деца се трансферират автоматизирано към второто класиране. Препоръчваме родителите да подадат нови заявки, съобразени със свободните места за новото класиране. За задачата е належащо да анулират първичните си заявки и да подадат нови.

За шеста поредна година в град Пловдив приемът на възпитаници в първи клас в общинските учебни заведения е посредством централизирано електронно класиране, което улеснява родителите и представителите на учебната администрация, както и следенето на обсега на децата, регистрирани в град Пловдив, които подлежат на наложителен банкет в първи клас. Повече информация можете да намерите на: https://priem.plovdiv.bg/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР